Productcode 915 Categorieën , Productsoort

Lamsbout met bot

45,75

1.50kg. Prijs per kilo 30,50
(32 klantbeoordelingen)

Lamsbout is prachtig en vrij mager vlees, gesneden van de bil van het lam. Met bot, waardoor het vlees nog meer smaak krijgt. Ons heideschaapsvlees is vlees van schapen die het hele jaar buiten lopen. Ze eten alleen gras, planten en kruiden die ze op de heide vinden. De smaak en structuur is hierdoor anders dan van vleesschapen die het hele jaar binnen staan. Met de juiste bereiding tovert u een prachtig stuk vlees op tafel.

De lamsbout is een groot stuk vlees . Perfect voor een bereiding uit de oven, smoker, green egg en de BBQ, op een feestelijke dag of zomaar, omdat het kan.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Lamsbout online kopen

Het kan nogal eens lastig zijn om kwalitatief en lekker lamsvlees bij reguliere vleesverkopers te vinden. Bij Zorg & Natuur kunt u uw lamsvlees online bestellen. Zo ook de lamsbout, gesneden uit de bil van het lam.

Lamsbout is mager vlees en licht van kleur. Ons lamsvlees is afkomstig uit onze eigen kudde. Doordat onze lammeren en schapen grazen in een heidegebied, zal deze een kruidige smaak geven. Bovendien heeft dit stuk nog de zachtere smaak van lamsvlees.

Schapenvlees daarentegen heeft meer een typische, wat scherpe smaak.

De herkomst van dit lamsvlees

Onze Schoonebeeker Heideschapen grazen in kuddeverband met herder in natuurgebieden in Nederland. Doordat de schapen altijd in de natuur lopen, eten ze bijzonder gevarieerd. Bijvoeren doen we nooit, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.

Het vlees van deze schapen is hierdoor relatief mager en heeft een mooie volle wildsmaak. Ons lamsvlees is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad. De lamsbout is puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en glutenvrij.

Bekijk ook eens onze andere lamsvlees producten.

Luxe lamsbout van Schoonebeeker Heideschaap

Lamsbout bereiden

Lamsvlees van heide schapen heeft meer structuur dan vlees van vleesschapen die hun hele leven op stal of in de wei doorbrengen. De beste manier om onze lamsbout te bereiden is als volgt;

  1. Het vlees ontdooien en op kamertemperatuur laten komen
  2. Rondom aanbraden in de pan met een ruime hoeveelheid roomboter
  3. In een voorverwarmde oven van 135 graden plaatsen
  4. Regelmatig bedruipen met braadvocht
  5. Verwarm tot het vlees een kerntemperatuur van 58 graden heeft bereikt (meten in het vlees niet tegen het bot aan)
  6. Uit de oven halen, 20 minuten laten rusten
  7. Aansnijden en smullen

Lamsbout tips

Lamsbout is een prachtig stuk vlees wat veel mensen op tafel zetten wanneer ze gasten op bezoek hebben. Hieronder nog enkele tips voor de bereiding van lamsbout;

  • Per persoon heb je ongeveer reken je ongeveer 250-350 gram per persoon
  • Dit vlees is verrukkelijk in combinatie met kruiden zoals knoflook, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, oregano en munt.
  • Daarnaast zijn ook honing, citroen, mosterd, parmezaan en pijnboompitten ook zeer geschikt bij lamsvlees.
  • Qua groenten zijn wortels, tomaat, courgette, aubergines en erwten goede aanvullers.
  • Wijntje erbij? Kies dan voor een stevige rosé of rode wijn met een stevige structuur, niet te zwaar en tanninerijk. Bijvoorbeeld cabernet sauvignon en dan de verfijndere types uit de Bordeaux of Rioja, Spanje.

Lamsbout ontdooien

Vlees en vleespakketten van Zorg & Natuur worden met een speciale foodservice, diepgevroren, geleverd. Nadat het vlees versneden en vacuüm verpakt is, wordt het razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf.

Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Wilt u de lamsbout klaarmaken? Dan moet er rekening gehouden worden met een ontdooitijd.

  • De beste manier om de lamsbout de ontdooien is in de koelkast. Dit is een rustige manier die vrij lang duurt, maar wel dé manier om smaak en kwaliteit optimaal te houden. Reken hiervoor plusminus 1 dag. Bovendien kunt u het vlees tot 4 dagen gekoeld bewaren voor de bereiding. Het kan dus ook wat eerder.
  • Met minder tijd kunt u kiezen voor ontdooien in koud water. Verpak de lamsbout voor de zekerheid in een waterdichte verpakking. Het zou zonde zijn als er vocht bij komt. Ververs tussendoor het water. Met deze methode zal het nog 4-6 uur duren. Een direct bereiding is gewenst.
Gewicht 1,50 kg
Ingrediënten 100% lamsvlees
Voedingswaarde
Lamsbout rauw per 100 gr
Energie 727/174 kJ/kcal
Vetten 10,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,4 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,6 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,6 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 19,2 gram
Zout 0,058 gram

32 beoordelingen voor Lamsbout met bot

4,8 Waardering
1-5 van 32 beoordelingen
  1. ontzettend zacht en mals. enorm smaakvol. zoals je hoopt dat t zal zijn, maar t zelden is.

  2. Heerlijk mals, geurig vlees.

  3. perfect but it can be bigger and fatty

  4. Vlees blijft super sappig, droogt totaal niet uit. Heel lekker ☺️

  5. Heerlijk stuk vlees. Dit keer gekozen voor de langzame garing, vlees was perfect, viel goed ‘uit elkaar’ zeg maar ! Met 4 volwassen eters hielden we nog over, ca. 1,5 portie.

Beoordeling toevoegen
Lamsbout met bot Lamsbout met bot
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven