Lamsburger van overheerlijk lamsvlees
Voor het maken van deze smaakvolle lamsburger, wordt vlees gebruikt dat rondom de luxe delen zit en eigenlijk ‘over’ blijft. Hier wordt een lamsgehakt mengsel van gemaakt dat voornamelijk bestaat uit nek-, schouder-, borst- en boutdelen van het lam.
Onze lamsburger is sappig, mild gekruid en heeft een aangename wildsmaak. Wilt u zelf eens een lamsburger maken? Kijk dan even bij de lamsgehakt.
Lamsvlees van Schoonebeeker Heideschaap
Onze kuddes groeien en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Wij hebben Schoonebeeker Heideschapen. Dit is een sierlijk schapenras met lange benen en een langharige vacht. Het zijn sterke dieren met een hoge mate van zelfredzaamheid. Geboortes regelen de dames bijvoorbeeld helemaal zelf.
Daarbij zijn de schapen zeer geschikt als ‘professionele grazers’. Ze worden ingezet om grote natuurterreinen te onderhouden. Ook ongewenste begroeiing, zoals Berenklauw en Duindoorn, peuzelen ze allemaal lekker op. Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne wildsmaak die niet te vergelijken valt.
Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Daarnaast is het vlees minder sterk dan dat van een Texels of Nieuw-Zeelands schaap. Perfect voor beginnende lamsvlees eters! Bekijk ook al onze andere lamsvlees producten.
Hoe lang bakt u een lamsburger?
Een lamsburger goed bakken is vrij eenvoudig. U bakt hem net zoals een gewone burger.
- Wij adviseren een kerntemperatuur van 70°C bij het bereiden. Dit zal in plusminus 8 minuten bereikt worden.
- Het is lekker om de lamsburger wat rosé te bakken en te serveren op een broodje met frisse groente zoals courgette, avocado of een lepel romige (eigen gemaakte) tzatziki. Tomaat en feta zijn ook een goede combi.
Lamsvlees kopen
Lamsvlees koopt u gewoon online, bij uw online slager Zorg & Natuur. Wij verkopen naast lamsvlees nog vele andere (vlees)producten. Doorgaans worden alle vleesproducten diepgevroren geleverd.
Na het versnijden en verpakken wordt ons vlees namelijk direct diepgevroren. Zo blijft de celstructuur en smaak van het vlees optimaal. Bovendien kunt u het desgewenst thuis direct weer overhevelen in eigen vriezer.
In de koelkast adviseren we het niet langer dan 1-2 dagen te bewaren.
Ontdooien is zo gepiept.
Leg de lamsburgers bijvoorbeeld een avond van tevoren al in de koelkast. Een andere manier is om de verpakking in een waterdichte zak te leggen in koud water. De burgers zullen in 1-2 uur ontdooit zijn. Dit kan versneld worden door het water tussendoor te verversen.
Smakelijke lamsburgers, bakken duurt altijd langer dan verwacht, maar ik eet ze het liefste roze van binnen.
Lekker! En super service, fijn dat er zoveel gezond vlees makkelijk te bestellen is met korte levertijd en mooie prijzen.
Lekkere burger
subliem van kruiding, mals en natuurlijk
Lekker en sappig!