Meer over lamsgehakt
Voor het maken van lamsgehakt wordt vlees gebruikt dat rondom de luxe delen zit. Het bestaat voornamelijk uit nek-, schouder-, borst- en boutdelen van het lam.
Ons lamsgehakt is smeuïg en heeft een aangename wildsmaak. Wij kruiden het gehakt niet, waardoor u er alle kanten nog mee op kunt. Wat dacht u van heerlijke moussaka, shepherds pie of probeer eens de welbekende merguezworstjes te maken.
Lamsvlees van Schoonebeeker Heideschaap
Onze Schoonebeeker heideschapen groeien en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De flinke eetlust van de Schoonebeeker maakt ze zeer geschikt als ‘professionele grazer’. Bovendien zijn ze perfect inzetbaar voor bestrijding van ongewenste begroeiing zoals Berenklauw en Duindoorn. Ze peuzelen het allemaal lekker op.
Dit gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne wildsmaak die niet te vergelijken valt.
Daarnaast is het vlees minder sterk dan dat van een Texels of Nieuw-Zeelands schaap. Perfect voor beginnende lamsvlees eters!
Lamsgehakt recept
Op zoek naar een goed lamsgehakt recept? Probeer eens deze heerlijke Griekse moussaka uit het kookboek van de bekende Australische schrijfster, Donna Hay.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr lamsgehakt
- 8 grote plakken aubergine (2 tot 3 st.)
- 2 kleine courgettes
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr feta
- 250 gram ricotta
- 100 gram geraspte mozzarella
- 70 gr panko (broodkruim)
- 1 el honing
- 2 el oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm uw oven voor op 180 °C.
- Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg 4 plakken aubergine erin.
- Doe het lamsgehakt in een kom.
- Rasp de courgettes, knijp het vocht er uit boven de kom met gehakt.
- Hak de teentjes knoflook fijn en verkruimel de feta.
- Voeg dit samen met de oregano, honing, panko en peper en zout bij het gehakt en meng alles door elkaar.
- Verdeel het lamsgehakt mengsel over de plakken aubergine en druk ze iets aan.
- Leg de andere plakken aubergine er nu bovenop en wrijf een klein beetje olijfolie overheen.
- Verdeel de ricotta en mozzarella over de bovenste helft en garneer het met wat oregano.
- Bak de moussaka zo’n 50 minuten in de oven. Zodra het gehakt gaar is en de kaas goudbruin van kleur is, is het klaar.
Lamsgehakt kopen van Zorg & Natuur
Lamsgehakt koopt u eenvoudig bij uw online slager, Zorg & Natuur. Diepgevroren geleverd zodat de smaak en structuur van het vlees optimaal blijven. U kunt het lamsgehakt nog zo’n 3 maanden in de vriezer bewaren of 1-2 dagen in de koelkast.
Maar wie zijn wij eigenlijk?
Zorg & Natuur is jaren geleden begonnen met het onderhouden van grote natuurterreinen door middel van begrazing. Schapen mochten onder begeleiding van schaapherders diverse natuurterreinen onderhouden.
Er kwamen steeds meer terreinen bij en zo ook de ontdekking dat er meer typen grazers nodig waren. De veestapel breidde zich uit met Schotse Hooglanders en Black Angus runderen.
Om een goede balans te behouden in de kuddes voor de toekomst, slachten we van tijd tot tijd een dier. Zo is de webshop ontstaan waar u lamsgehakt en vele andere (vlees)producten kunt kopen.
Daarnaast lenen onze activiteiten zich goed voor een stukje zorg. Samen met stichting Phusis kunnen we mensen, die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen, bieden wat ze nodig hebben; Een veilige plek om te wonen en werken, met perspectief voor de toekomst.
Lees meer over deze bijzondere samenwerking.
Incredible quality!
Goh, hier kan ik een heleboel lekkere gerechten mee maken
Erg lekker sappig gehakt
Heel lekker lams gehakt.
Echt heel erg lekker!