Lamshart kopen
Een lamshart zult u niet vaak tegenkomen in de winkel, maar bij Zorg & Natuur heeft dit vergeten vlees een vaste plek in het assortiment.
Lamshart is prachtig orgaanvlees van ons Schoonebeeker Heideschaap. Het smaakt verrassend mals en leent zich goed voor een marinade en korte grill bereiding. Bent u al nieuwsgierig? Koop het hart eenvoudig online en wij bezorgen uw vlees op de gewenste leverdag.
Van Kop tot Staart koken
Lamshart valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept. Zorg & Natuur pleit graag voor het kop tot staart eten. Uit respect voor het dier is het juist zo mooi om ook de minder courante delen te eten.
In ons concept worden de vergeten vleesstukken weer in de schijnwerpers gezet.
Wanneer schapen altijd in de natuur lopen, zoals onze Schoonebeeker Heideschapen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren doen we nooit, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne, volle wildsmaak die niet te vergelijken valt.
Ons schapenvlees is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een vrij leven hebben gehad. Puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en glutenvrij.
Bekijk hier onze andere lamsvlees producten.
Recept met lamshart
Voor de bereiding van Lamshart kun je het volgende recept van Joël Broekaert, culinair journalist van het NRC, raadplegen. Een heerlijke salade met gegrilde lamshart. Laat u niet afschrikken, probeer het eens.
Vlees ontdooien
Een lamshart van Zorg & Natuur wordt diepgevroren bij u geleverd met een speciale bezorgservice. U kunt het thuis overhevelen in eigen vriezer of nog zo’n 2-3 dagen gekoeld bewaren.
Een hart is eenvoudig te ontdooien.
- Leg het stuk vlees bijvoorbeeld de avond van tevoren in de koelkast. Zo heeft het alle tijd om te ontdooien.
- Met wat minder tijd kunt u het vlees ook in een waterdichte verpakking in koud water neerleggen. Het lamshart zal dan in 2-3 uren ontdooit zijn.
Let op: Ontdooit vlees kan niet opnieuw ingevroren worden.
Als ik op Zorg & Natuur afga is dit zalig. Ik bewaar ‘m nog even tot de bbq weer aangaat zodat we ‘t kort kunnen grillen 🙂