Lamslever van heideschaap
Orgaanvlees staat bij steeds minder mensen op het menu, zonde want het is ontzettend gezond en eenvoudig te bereiden. Lamslever zit bomvol vitamines en mineralen, zoals vitamine A, B-12, D, E, koper en zink. Bovendien is lamslever van ons heideschaap heel erg lekker. Vlees van dit schapenras heeft een wildachtige smaak, maar is minder sterk dan bijvoorbeeld die van het Texelse of Nieuw-Zeelandse schaap.
Hoog tijd om dit orgaanvlees wat meer aandacht te geven! Lamslever valt onder ons ‘Van Kop tot Staart eten concept.
Zorg & Natuur pleit graag voor ‘van kop tot staart koken’. Dit houdt in dat ook de minder courante delen van het dier gebruikt wordt voor het maken van heerlijke gerechten.
Orgaanvlees kan even wennen zijn, maar met de juiste bereiding is het voor iedereen een echte aanrader. Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal vergeten delen van het schaap.
Het Schoonebeeker Heideschaap
Onze schapen grazen in kuddeverband met herder in natuurgebieden in Nederland. Wanneer schapen altijd in de natuur lopen, zoals onze Schoonebeeker Heideschapen, dan eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren doen we nooit, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne wildsmaak die niet te vergelijken valt.
Het is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een vrij leven hebben gehad. Puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en glutenvrij.
Bekijk hier onze andere lamsvlees producten.
Lamslever bereiden
Het kan in vele gerechten gebruikt worden. Zoek bijvoorbeeld eens naar een recept voor een authentieke lamslever tajine. Verwerk de lever in een zelfgemaakte paté of leverworst. Of maak, samen met ander lamsvlees uit ons assortiment een heerlijke lamsstoofpot met de lever.
Wanneer u de lever gaat bakken is de tip vooral om dit op laag vuur te doen en niet te snel te willen. Zo wordt het vlees niet taai.
Ontdooien voor gebruik
Een lamslever van Zorg & Natuur wordt diepgevroren geleverd op de door u gekozen leverdag. U kunt het vlees zo nog direct in eigen vriezer plaatsen om het later te bereiden. Wij leveren onze vleesproducten diepgevroren zodat de celstructuur en de smaak optimaal blijft.
Het zal dus even moeten ontdooien voordat u het kunt bereiden. De beste manier om dit te doen is in de koelkast. Leg de lamslever bijvoorbeeld een avond van tevoren in uw koeling.
Als u wat minder tijd heeft om het vlees te laten ontdooien, is er een andere methode; het vlees in een waterdichte zak in koud water neerleggen. Het stukje lamslever zal in zo’n twee uren ontdooit zijn.
tasty and tender
gezondheidsbooster
Zeer vriendelijke en klantgerichte services en snelle levering tijdens de feestelijke periode rondom Pasen