Van kop tot staart eten
Lamsniertjes passen helemaal binnen ons concept ‘van Kop tot Staart eten’. Hiermee kunnen we voor minder afval zorgen, voor meer respect voor het geslachte dier en voor bijzondere delicatessen.
Lamsniertjes zijn ook nog eens ontzettend gezond doordat ze boordevol ijzer zitten. In Engeland hebben ze de kidney pie en de Italianen maken met niertjes een smakelijke reni di agnello.
Onze Belgische buren hebben ook een to-go gerecht voor niertjes, namelijk niertjes met jenever en jeneverbessen. Hoog tijd om dit orgaanvlees in Nederland aan populariteit te laten groeien.
Lamsniertjes van het heideschaap
Deze lamsniertjes zijn afkomstig van het Schoonebeeker Heideschaap, een ras waarvan het schapenvlees een aangename, wild achtige smaak heeft. De smaak is minder sterk dan die van een Texels lam of Nieuw Zeelands lam.
Hierdoor zijn onze lamsniertjes ook erg geschikt voor mensen die orgaanvlees willen uitproberen en voor eters die normaliter niet groot fan zijn van lamsvlees of schapenvlees.
Onze schapen grazen in kuddeverband met herder in Nederlandse natuurgebieden. Doordat ze altijd in de natuur lopen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren of antibiotica toedienen doen we niet. De lammeren en schapen vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Dit zorgt voor puur vlees dat relatief mager is en een aangename wildsmaak heeft. Bovendien is ons lamsvlees E-nummer en glutenvrij.
Bekijk ook onze andere lamsvlees producten.
Recept met lamsnier

Lamsniertjes proberen? Kies dan bijvoorbeeld eerst een recept met niertjes als lunchgerecht of voorgerecht, zoals in een salade.
- Hierbij haalt u het binnenste vet uit de niertjes, bakt u ze bruin in boter en brengt u ze op smaak met zout en peper.
- Maak aanvullend een dressing van mosterd, azijn, klein scheutje jenever en peper en meng deze door de sla.
- Plaats alles samen op een bord en giet eventueel nog de jus uit de koekenpan erover. Smullen maar!
Ontdooi tips
Om de kwaliteit van het vlees optimaal te houden, wordt het direct na het versnijden diepgevroren. U kunt het thuis eventueel opnieuw in de vriezer plaatsen. Doet u dit dan wel direct na ontvangst van de bestelling. Zo kunt u het vlees nog langere tijd bewaren.
Wilt u de lamsniertjes eten? Zorg er dan voor dat ze ontdooit zijn. U kunt ze het beste een dag van tevoren uit de vriezer halen en op een bord in de koelkast laten ontdooien.
Met wat minder tijd is het ook mogelijk de verpakking in een waterdichte zak te doen en in koud water neer te leggen. Zo zullen de niertjes in 2-4 uur ontdooit zijn. Ontdooit vlees kan niet opnieuw ingevroren worden.
Lekker
heerlijke stukjes vlees voor een mooi gerecht
Bijzonder, heel goed vlees, maar ik lust het niet.