Wat is lamspoulet?
Lamspoulet wordt gesneden uit de schouder, hals en/of borst van het lam. Wij snijden de magere stukjes lamsvlees in panklaar formaat, zodat u direct aan de slag kunt. De poulet leent zich perfect voor stoofgerechten, zoals een lamsstoofpot en tajines soepvlees.
Door het vlees te stoven wordt het heerlijk zacht en smaakvol. Ook kunt u heerlijke ragout of lamskroketten maken met lamspoulet. De wildsmaak van onze lammeren is zeer aangenaam.
Minder sterk dan de wildsmaak van schapen en ook zeer geschikt voor beginnende eters van wildvlees. Hieronder meer over ons Schoonebeeker Heideschaap en de smaak van het vlees.
Lamsvlees van Schoonebeeker Heideschaap
Deze lamspoulet is afkomstig van het Schoonebeeker Heideschaap, een ras waarvan het schapenvlees een aangename, wild achtige smaak heeft. De smaak is minder sterk dan die van een Texels lam of Nieuw Zeelands lam.
Onze schapen grazen in kuddeverband met herder in Nederlandse natuurgebieden. Doordat ze altijd in de natuur lopen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren of antibiotica toedienen doen we niet. De lammeren en schapen vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Dit zorgt voor puur vlees dat relatief mager is en een aangename wildsmaak heeft. Bovendien is ons lamsvlees E-nummer en glutenvrij.
Bekijk ook onze andere lamsvlees producten.
Lamspoulet maken
Het maken van een smaakvol lamspoulet stoofpotje is heel simpel. Met de volgende stappen en wat tijd, heeft u een heerlijk gerecht op tafel.
- Haal de lamspoulet uit de koelkast en leg het voor zo’n 30 minuten op een bord op het aanrecht om het op kamertemperatuur te laten komen.
- Dep de lamspoulet droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit in de braadpan een klont boter en bak het vlees in ongeveer 5 minuten goudbruin op hoog vuur.
- Snipper ondertussen alvast een uitje en snij twee takjes rozemarijn fijn. Voeg de gesneden ui en rozemarijn toe.
- Voeg ook 2 eetlepels tijm toe en pers een teentje knoflook boven de pan.
- Bak het geheel nog 4 minuten op middelhoog vuur.
- Giet 500 ml lamsfond en 1 dl witte wijn in de pan.
- Laat het geheel een uur sudderen op zacht vuur met de deksel op de pan.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
- Mag de jus van u wat dikker? Dan kunt u het nog wat inkoken op hoog vuur, een binder toevoegen of vlak voor het serveren 3 eetlepels crème fraîche toevoegen.
Lamspoulet ontdooien
Lamspoulet van Zorg & Natuur wordt diepgevroren bij u geleverd met een speciale bezorgservice. U kunt het thuis direct in eigen vriezer leggen of nog zo’n 2-3 dagen gekoeld bewaren.
- Lamspoulet is eenvoudig te ontdooien. Leg de verpakking bijvoorbeeld een avond van tevoren in de koeling. Zo heeft het alle tijd om te ontdooien.
- Met wat minder tijd kunt u het vlees ook in een waterdichte verpakking in koud water neerleggen. De poulet blokjes zullen dan dan in ongeveer twee uren ontdooit zijn.
Let op: Ontdooit vlees kan niet opnieuw ingevroren worden.
Lekkere malse lamspoulet
Lekker mals
Mals en lekker.
Heerlijk mals
Erg lekker en heel mals vlees