Wat is lamspoulet?
Lamspoulet wordt gesneden uit de schouder, hals en/of borst van het lam. Wij snijden de magere stukjes lamsvlees in panklaar formaat, zodat u direct aan de slag kunt. De poulet leent zich perfect voor stoofgerechten, zoals een lamsstoofpot en tajines soepvlees.
Door het vlees te stoven wordt het heerlijk zacht en smaakvol. Ook kunt u heerlijke ragout of lamskroketten maken met lamspoulet. De wildsmaak van onze lammeren is zeer aangenaam.
Minder sterk dan de wildsmaak van schapen en ook zeer geschikt voor beginnende eters van wildvlees. Hieronder meer over ons Schoonebeeker Heideschaap en de smaak van het vlees.
Lamsvlees van Schoonebeeker Heideschaap
Deze lamspoulet is afkomstig van het Schoonebeeker Heideschaap, een ras waarvan het schapenvlees een aangename, wild achtige smaak heeft. De smaak is minder sterk dan die van een Texels lam of Nieuw Zeelands lam.
Onze schapen grazen in kuddeverband met herder in Nederlandse natuurgebieden. Doordat ze altijd in de natuur lopen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren of antibiotica toedienen doen we niet. De lammeren en schapen vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Dit zorgt voor puur vlees dat relatief mager is en een aangename wildsmaak heeft. Bovendien is ons lamsvlees E-nummer en glutenvrij.
Bekijk ook onze andere lamsvlees producten.
Lamspoulet ontdooien
Lamspoulet van Zorg & Natuur wordt diepgevroren bij u geleverd met een speciale bezorgservice. U kunt het thuis direct in eigen vriezer leggen of nog zo’n 2-3 dagen gekoeld bewaren.
- Lamspoulet is eenvoudig te ontdooien. Leg de verpakking bijvoorbeeld een avond van tevoren in de koeling. Zo heeft het alle tijd om te ontdooien.
- Met wat minder tijd kunt u het vlees ook in een waterdichte verpakking in koud water neerleggen. De poulet blokjes zullen dan dan in ongeveer twee uren ontdooit zijn.
Lekkere malse lamspoulet
Lekker mals
Mals en lekker.
Heerlijk mals
Erg lekker en heel mals vlees