Productcode 917 Categorie: Productsoort

Lamsrack, mager en toch sappig

19,20

450 gr. Prijs per kilo 42,67
(24 klantbeoordelingen)

De lamsrack is een smakelijk en zeer mals vlees, afkomstig uit de rug van het lam. In deze verpakking zit plusminus 450 gram lamsrack met 4 à 5 ribben. Om de ribben zit het vlees met een klein laagje vet en een lichte vetdooradering.

Lamsrack is een luxe stuk lamsvlees en heerlijk uit de oven of van de bbq.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Lamsrack van Heideschaap

De lamsrack van Zorg & Natuur is afkomstig uit de rug van ons Schoonebeeker Heideschaap. Het lamsvlees wordt haaks op de ruggengraat gesneden en bevat in totaal 16 ribben of karbonades.

Dit enkele stuk van plusminus 450 gram bevat 4 à 5 ribben. Om de ribben zit het vlees en een klein dekje van vet. De lamsrack is een mager, maar toch sappig stuk vlees. De specifieke lamsvlees smaak geeft daar nog een extra toevoeging aan voor de liefhebbers.

Het is een gezond en luxe stuk vlees. In de culinaire wereld wordt het ook wel lamscarré genoemd. Wanneer de botjes zijn schoongemaakt wordt het ook wel frenched rack genoemd.

Meer over ons schapenvlees

Na een vrij leven in de kudde en een gevarieerd menu, slachten wij van tijd tot tijd een lam. Zo behouden we een gezonde balans in de kudde voor de toekomst. De levenswijze van onze kudde, zorgt voor lamsvlees dat weinig bindweefsel bevat, wat resulteert in een heerlijk mals stukje vlees.

Wanneer schapen altijd in de natuur lopen, zoals onze Schoonebeeker Heideschapen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren is niet nodig. De schapen vinden voldoende voedsel in de Nederlandse natuurgebieden om gezond en sterk te blijven.

Het vlees van onze schapen is hierdoor relatief mager en heeft een mooie volle wildsmaak. Dit maakt ons lamsvlees puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen.

Benieuwd naar onze andere lamsvleesproducten? bekijk ze allemaal.

Hoe moet lamsrack bereid worden?

lamsrack recept voor op de bbq

Lamsrack is zeer veelzijdig. U kunt hem bijvoorbeeld op de BBQ leggen, bakken in de koekenpan of bereiden in de oven. Voor alle methoden geldt het advies dit vlees rosé te bereiden om de smaak perfect uit te laten komen.

Dit houdt in dat het vlees een kerntemperatuur van 52-55°C moet bereiken. Met deze kerntemperatuur is het vlees nog mooi rosékleurig en het vet gaan smelten, zoals u zou willen.

Voor een lamsrack van de barbecue adviseren wij te streven naar een krokante korst en mooi rosé vlees van binnen. Dit kan nogal een uitdaging zijn.

Wilt u voor een veiligere keuze qua bereiding gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor het volgende recept:

  1. Bestrooi de lamsrack met zout en peper.
  2. Bak vervolgens aan weerszijden mooi bruin en plaats hierna zo’n 20-25 minuten op 200°C in de oven met kruiden als rozemarijn, tijm en knoflook.
  3. Vergeet zowel bij het bakken als het garen in de oven geen klontje boter toe te voegen.
  4. Laat tot slot de lamscarré zo’n 10 minuten rusten door de ovenschaal af te dekken met aluminiumfolie.

Lamsrack invriezen en ontdooien

Een lamsrack van Zorg & Natuur wordt direct na snijding vacuüm verpakt en ingevroren onder strenge normen door een gecertificeerd bedrijf. Hierdoor kunnen wij de smaak van onze producten waarborgen.

Dit betekent ook dat onze vleesproducten diepgevroren bij u geleverd worden. Dit doen wij middels een speciale foodservice en in speciaal ontwikkelde koelboxen met vrieselementen. Hiermee kunnen wij op de best mogelijke manier en met de minste milieu-impact, u een kwalitatief product leveren.

Heeft u al in gedachten wanneer u de lamsrack wilt bereiden?

  • Haal deze dan de avond van tevoren uit uw vriezer en laat het vlees in alle rust ontdooien de koelkast.
  • Met wat minder tijd kunt u ervoor kiezen de lamsrack in koud water te leggen (in een waterdichte verpakking). Met deze ontdooi-methode kost het plusminus 3 uren voordat het vlees ontdooit is.
Gewicht 0.450 kg
Ingrediënten 100% Lamsvlees
Voedingswaarde
Lamsrack rauw per 100 gr
Energie 1064/256 kJ/kcal
Vetten 20,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren 9,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,8 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 18,6 gram
Zout 0,056 gram

24 beoordelingen voor Lamsrack, mager en toch sappig

  1. Kimberley Scheve (geverifieerde eigenaar)

    Als ik een 10 kon geven, dan voor dit product. Dit is een blijver en ons hondje is gek op de botjes. Dit product is uitmuntend en als ik hem zelf marineer en nog even laat na garen in de oven dan krijgen wij er geen genoeg van! Ook deze is altijd bij de bestelling inbegrepen. Een prachtig product.

  2. Jeanette (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk!

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    zoals gebruikelijk fantastisch vlees, hherlijk op de bbq

  4. Vera Drost (geverifieerde eigenaar)

    👍

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Goed

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top