Wat is lamsrollade?
Een lamsrollade kan van verschillende delen van het lam gemaakt worden. Deze rollade is gemaakt van de lamsschouder. De lamsschouder is afkomstig van de voorpoten, in tegenstelling tot de lamsbout van de achterpoten.
De lamsschouder, en hiermee dus ook de lamsrollade, is heerlijk mals en sappig vlees. Het is stevig, doorregen vlees met structuur, vet en bindweefsel. Dit zorgt niet alleen voor een geweldige smaak, maar ook dat het vlees niet zo snel uitdroogt.
Het vlees in deze lamsrollade is ontbeend, opgerold en opgebonden. Direct klaar om aan te braden. Kortom; Een ideaal gerecht voor wanneer je gasten hebt. Weinig werk voor de kok en een feest op tafel!
Lamsvlees van Heideschaap
Onze heideschapen groeien en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De flinke eetlust van de Schoonebeeker maakt ze zeer geschikt als ‘professionele grazer’. Bovendien zijn ze perfect inzetbaar voor specialistische bestrijding van ongewenste begroeiing zoals Berenklauw en duindoorn. Ze peuzelen het allemaal lekker op.
Dit gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne volle wildsmaak die niet te vergelijken valt.
Lamsrollade bereiden
De rollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd natuurlijk kruidenmengsel.
- De eerste stap is de rollade tijdig uit de koelkast te halen. De rollade kan het beste op kamertemperatuur zijn voordat u hem gaat braden.
- Verwarm uw oven voor op 175 °C en braad de rollade rondom aan.
- Leg de rollade op de braadslede en laat het vlees zo’n 45 minuten garen in de oven.
- Hierna nog minimaal 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie alvorens aansnijden. Zo kunnen de sappen zich goed verdelen over het vlees en wordt de rollade lekker mals.
Onze tip: serveer een rollade rosé kleurig (ook wel medium genoemd). Met een vleesthermometer kunt u dit goed in de gaten houden. Ga voor een kerntemperatuur van 55-60 °C.
Lamsrollade past onder andere goed bij gekruide aardappeltjes, asperges, door de salade of juist bij een stamppot van raapstelen.
Lamsrollade kopen bij Zorg & Natuur
Een lamsrollade koopt u eenvoudig bij uw online slager. Diepgevroren geleverd zodat de smaak en structuur van het vlees optimaal blijven. Maar wie zijn wij eigenlijk?
Zorg & Natuur is jaren geleden begonnen met het onderhouden van grote natuurterreinen door middel van begrazing. Schapen mochten onder begeleiding van schaapherders diverse natuurterreinen onderhouden. Er kwamen steeds meer terreinen bij en zo ook de ontdekking dat er meer typen grazers nodig waren.
De veestapel breidde zich uit met Schotse Hooglanders en Black Angus runderen. Om een goede balans te behouden in de kuddes voor de toekomst, slachten we van tijd tot tijd een dier. Zo is de webshop ontstaan waar u lamsrollade en vele andere (vlees)producten kunt kopen.
Daarnaast lenen onze activiteiten zich goed voor een stukje zorg. Samen met stichting Phusis kunnen we mensen, die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen, bieden wat ze nodig hebben; Een veilige plek om te wonen en werken, met perspectief voor de toekomst. Lees meer over deze bijzondere samenwerking.
Lamsrollade besteld voor een Kerstdiner. Deze bereid volgens het recept dat op de site stond vermeld. Was voortreffelijk!
Genoten