Smaakvolle lamsschenkel
Lamsschenkel is smaakvol vlees uit de voor- en achterpoten van het lam. De lamsschenkel bevat vlees, been en merg. Omdat het in schijven is gesneden, is dit ook goed zichtbaar. Doordat een lam de poten veelvuldig heeft gebruikt, zit er veel collageen in. Juist deze rijkdom aan collageen en de volle smaak van lamsvlees, maken dit stuk uitermate geschikt voor stoofschotels, ragout en het trekken van bouillon. Het collageen zorgt ervoor dat het vlees lekker smeuïg blijft na de het garen en de volle smaak wordt tijdens het garen langzaam verdeeld. Klinkt nu al heerlijk toch!?
Schenkel van het Schoonebeeker Heideschaap
Onze lamsschenkel is er niet zomaar een. Het is schenkel van onze eigen kudde Schoonebeeker Heideschapen. Onze lammeren en schapen zijn volledig grasgevoerd en grazen in Nederlandse natuurgebieden. Hier onderhouden ze de natuur landschappen en helpen ze voorkomen dat planten als Berenklauw en Duindoorn de overhand krijgen. Ze zijn namelijk gek op deze gewassen.
Om een gezonde balans in de kudde te behouden, slachten wij af en toe een dier. Dit stuk vlees is van een lam. Dit is een jong van schapen dat niet ouder dan één jaar is. Door deze jonge leeftijd is het vlees mals en mager en kan over het algemeen in kortere tijd bereid worden dan schapenvlees. Schapenvlees is ook stukken vetter.
Hoe kunt u lamsschenkel bereiden?
Lamsschenkel is door zijn rijkdom aan collageen dus erg geschikt voor stoofgerechten, het trekken van een bouillon, ragout of in een soep. Een bekend gerecht waar schenkels bijvoorbeeld een hoofdrol speelt is het Italiaanse ossobuco. Hierbij worden de lamsschenkels minimaal twee uur gestoofd met groenten in de pan of in de oven.
In Schotland noemen ze lamsschenkel ‘shank’. De Schotten gebruiken ‘shank’ vooral om een lamsragout van te maken. Deze nuttigen ze met een rode of witte wijn.
Lamsschenkel kopen
Wilt u eens lamsvlees proberen? Koop lamsschenkel en vele andere lamsvlees producten gewoon online. Bij Zorg & Natuur zijn we transparant over waar ons vlees vandaan komt. Daarnaast zorgen wij ervoor dat ons vlees na het versnijden en verpakken direct ingevroren wordt. Zo wordt de kwaliteit, structuur en smaak van het vlees optimaal gehouden. En zo heeft u ontzettend vers vlees in huis!
Lamsvlees ontdooien
Omdat ons lamsvlees diepgevroren wordt geleverd, geven we u graag wat tips om deze te ontdooien. Er zijn drie methodes om dit te doen:
- Leg het vlees in een schaal of op een bord in de koelkast. Het ontdooien in de koelkast is de beste manier om vlees te ontdooien, maar het kost wat tijd. Legt u het hierom bijvoorbeeld al een avond of ochtend van tevoren erin. U kunt een lamsschenkel nog tot 2 dagen gekoeld bewaren.
- Leg het vlees in een waterdichte zak in koud water. Het ontdooien in koud water zal 2-4 uren duren, afhankelijk van de grootte van het vlees stuk. U kunt dit proces versnellen door het water tussendoor te verversen. Na het ontdooien raden wij aan het vlees direct te bereiden.
- De laatste optie is het vlees te laten ontdooien in de magnetron. Prik voorzichtig gaatjes in de verpakking en stel de magnetron in op het juiste gewicht. De magnetron zal het vlees op enkele plaatsen al verwarmen, hierom is het belangrijk direct erna het vlees te bereiden.
Excellent quality
Amazing taste in stew / slow cooked sauce.
That was the best piece of meat I had for a long time, very good looking and tasting piece of meat.
lekker veel vlees er nog aan, geen kinderachtige schenkel
Griekse stoofpot mee gemaakt. Beter dan bij de Griek zelf volgens de gasten.