Echte lamsshoarma op uw bord
Shoarma is een gerecht uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van lamsvlees, rundvlees, kip of kalkoen. In Nederland wordt het ook van varkensvlees gemaakt. Deze echte lamsshoarma is in dunne plakjes gesneden van de lamsschouder en met diverse, natuurlijke kruiden op smaak gebracht. Hierbij wordt de smaak van het lamsvlees in zijn waarde gelaten. Bovendien is onze lamsshoarma E-nummer en glutenvrij.
Naast deze lamsshoarma verkopen wij ook scharrelvarken shoarmavlees en runder shoarma. Allemaal een eigen smaak en allemaal net zo lekker!
De herkomst van ons lamsvlees
Onze kudde van Schoonebeeker schapen graast met herder in Nederlandse natuurgebieden. Wanneer schapen altijd in de natuur lopen, zoals onze heideschapen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren doen we niet, ze vinden namelijk voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een mooie, volle wildsmaak die niet te vergelijken valt. Dit maakt ons lamsvlees gezond en eerlijk natuurvlees van dieren die een vrij leven hebben gehad. Bekijk ook eens onze andere lamsvleesproducten.
Hoe bereid je lamsshoarma?
Omdat onze lamsshoarma al erg smaakvol is, is er geen uitgebreide bereiding nodig. Even bakken in de koekenpan is al genoeg. Gebruik voor het bereiden van een overheerlijk shoarma gerecht de volgende tips:
- Haal de shoarma zo’n 30 minuten voor gebruik uit zijn verpakking en leg het op een bord. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen.
- Zet uw koekenpan op hoog vuur en voeg een klontje boter toe. Zodra de boter is gesmolten voegt u het vlees toe aan de pan.
- Bak het vlees in plusminus 5 minuten gaar.
- Serveer op de traditionele manier met pitabroodjes, rauwkost en knoflooksaus of probeer eens een andere variatie zoals lamsshoarma wraps of een shoarma stoofschotel met groenten.
Shoarma vlees ontdooien
Deze lamsshoarma wordt na het snijden in dunne reepjes razendsnel verpakt en ingevroren door een gecertificeerd bedrijf. Door het direct invriezen van ons vlees, behouden wij de structuur en smaak en daarmee de kwaliteit van onze producten. Uw vleesbestelling wordt hierom ook diepgevroren bij u geleverd middels een speciale foodservice.
Wilt u het shoarma vlees gebruiken? Leg het dan een avond van tevoren in de koelkast zodat het vlees rustig kan ontdooien. Heeft u wat minder tijd? Leg het vlees dan in een waterdichte verpakking in koud water. Op deze manier zal het vlees in 2-3 uren volledig ontdooien.
Dit in combinatie met 2 a 3 eieren (op het eind in de pan erbij gooien) begint een zwakte te worden zo lekker.
Ik snij het zelf altijd nog iets fijner maar het is verrukkelijk!
om je vingers bij af te likken
Lekker gekruid
Super