Rosbief van de koe
Rosbief wordt uit de magere spierdelen van de koe gesneden. Dit kan van de dunne of dikke lende, het bloemstuk, de bovenbil, de platte bil, de muis of het staartstuk. Het is doorgaans een groter stuk vlees dat zonder zenen, vlies of vet wordt verpakt. Hierdoor is het direct klaar om aan te braden in de pan. Daarna lekker laten garen in de oven, en er staat binnen een half uur een heerlijk, luxe stuk vlees op tafel!
100% grasgevoerd natuurvlees
Rundvlees van Zorg & Natuur is afkomstig van 100% grasgevoerde runderen. Wij hebben Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Onze kuddes bestaan uit zoogkoeien, kalveren en stieren die een vrij leven hebben in de natuur. Gewoon op Nederlandse bodem. Ze grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bijeen en worden niet bijgemest met commercieel voer. Bovendien komen ze niet in aanraking met hormonen en antibiotica. Dit maakt ons vlees puur natuurvlees met een unieke smaak. Lees meer over de herkomst van ons vlees.
Rosbief bereiden
Rosbief is heel geschikt om eerst kort, rondom aan te braden op hoog vuur in een pan met olie of gesmolten boter. Laat het vlees vervolgens langzaam in de oven garen. De oven kan hierbij op een lage temperatuur van 150 graden en zet de rosbief er voor zo’n 20 minuten in.
Ga voor een kerntemperatuur van 50-55 graden. Het vlees blijft dan sappig en de mooie rode kleur blijft binnenin behouden. Laat het vlees vervolgens nog even tien minuten rusten onder aluminiumfolie. Tot slot kunt u het dun en dwars op de draad aansnijden.
Rosbief smaakt heerlijk met aardappelen, (winter)groenten en bijvoorbeeld een champignonsaus of saliesaus. Daarnaast is het ook verrukkelijk om een salade met rosbief te maken. Stukje vlees over? Het vlees kan ook koud gegeten worden door het in dunne plakjes te snijden en als broodbeleg te gebruiken.
Vlees online kopen
Koopt u rosbief bij Zorg & Natuur, dan heeft u gegarandeerd een kwalitatief stuk natuurvlees op uw bord. Naast dit heerlijke vlees hebben wij nog ruim 200 andere natuurvlees producten. Alles kan snel geleverd worden op de door u gewenste leverdag. Wij leveren uw vlees diepgevroren met een speciale foodservice. Direct na het versnijden en verpakken wordt het vlees ingevroren. Zo kunnen we de celstructuur en smaak van het vlees optimaal houden.
Vlees ontdooien
Wij raden u aan het vlees in de koelkast te ontdooien. Haal uw vlees bijvoorbeeld de avond van tevoren uit de vriezer en leg het op een bord in de koelkast. Zo kan het vlees rustig tot een tussentemperatuur komen en zelfs 2-3 dagen gekoeld bewaard worden.
Heeft u wat minder tijd voor het ontdooien van uw vlees? Leg de verpakking dan in een waterdichte zak in koud water. Voor een rosbief zal het 3-5 uren voordat het vlees ontdooit is. Een directe bereiding is hierna nodig.
Heerlijk stuk vlees. Volle smaak!
Heerlijk, zowel warm als koud!
Overheerlijk mals vlees
Heerlijk