Productcode 812 Categorie: Productsoort

Rosbief

10,60

400 gr. Prijs per kilo 26,50
(4 klantbeoordelingen)

Rosbief is een groot stuk vlees dat uit de magere spierdelen van het rund wordt gesneden. Dit kan onder andere van de lende, het bloemstuk, de muis en het staartstuk.

De naam is afkomstig van het Engelse roast beef. Rosbief is erg geschikt om kort aan te braden en daarna langzaam in de oven te laten garen. In dunne plakjes op brood ook een echte aanrader!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Rosbief van de koe

Rosbief wordt uit de magere spierdelen van de koe gesneden. Dit kan van de dunne of dikke lende, het bloemstuk, de bovenbil, de platte bil, de muis of het staartstuk. Het is doorgaans een groter stuk vlees dat zonder zenen, vlies of vet wordt verpakt. Hierdoor is het direct klaar om aan te braden in de pan. Daarna lekker laten garen in de oven, en er staat binnen een half uur een heerlijk, luxe stuk vlees op tafel!

Magere Rosbief of tenderloin van grasgevoerde Angus en Hooglander

100% grasgevoerd natuurvlees

Rundvlees van Zorg & Natuur is afkomstig van 100% grasgevoerde runderen. Wij hebben Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Onze kuddes bestaan uit zoogkoeien, kalveren en stieren die een vrij leven hebben in de natuur. Gewoon op Nederlandse bodem. Ze grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bijeen en worden niet bijgemest met commercieel voer. Bovendien komen ze niet in aanraking met hormonen en antibiotica en zijn de runderen biologisch gecertificeerd. Dit maakt ons vlees puur natuurvlees met een unieke smaak. Lees meer over de herkomst van ons vlees.

Rosbief bereiden

Rosbief is heel geschikt om eerst kort, rondom aan te braden op hoog vuur in een pan met olie of gesmolten boter. Laat het vlees vervolgens langzaam in de oven garen. De oven kan hierbij op een lage temperatuur van 150 graden en zet de rosbief er voor zo’n 20 minuten in.

Ga voor een kerntemperatuur van 50-55 graden. Het vlees blijft dan sappig en de mooie rode kleur blijft binnenin behouden. Laat het vlees vervolgens nog even tien minuten rusten onder aluminiumfolie. Tot slot kunt u het dun en dwars op de draad aansnijden.

Rosbief smaakt heerlijk met aardappelen, (winter)groenten en bijvoorbeeld een champignonsaus of saliesaus. Daarnaast is het ook verrukkelijk om een salade met rosbief te maken. Stukje vlees over? Het vlees kan ook koud gegeten worden door het in dunne plakjes te snijden en als broodbeleg te gebruiken.

magere rosbief aan 1 stuk

Vlees online kopen

Koopt u rosbief bij Zorg & Natuur, dan heeft u gegarandeerd een kwalitatief stuk natuurvlees op uw bord. Naast dit heerlijke vlees hebben wij nog ruim 200 andere biologische en natuurvlees producten. Alles kan snel geleverd worden op de door u gewenste leverdag. Wij leveren uw vlees diepgevroren met een speciale foodservice. Direct na het versnijden en verpakken wordt het vlees ingevroren. Zo kunnen we de celstructuur en smaak van het vlees optimaal houden.

Vlees ontdooien

Wij raden u aan het vlees in de koelkast te ontdooien. Haal uw vlees bijvoorbeeld de avond van tevoren uit de vriezer en leg het op een bord in de koelkast. Zo kan het vlees rustig tot een tussentemperatuur komen en zelfs 2-3 dagen gekoeld bewaard worden.

Heeft u wat minder tijd voor het ontdooien van uw vlees? Leg de verpakking dan in een waterdichte zak in koud water. Voor een rosbief zal het 3-5 uren voordat het vlees ontdooit is. Een directe bereiding is hierna nodig.

Gewicht 0.400 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderrosbief rauw per 100 gr
Energie 513/122 kJ/kcal
Vetten 3,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,3 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,133 gram

4 beoordelingen voor Rosbief

  1. Ammy (geverifieerde eigenaar)

    Lekker

  2. Jeanne H. (geverifieerde eigenaar)

    Wat taai-ig. Misschien verkeerd bereid.

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk!

  4. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top