Productcode 613 Categorie:

Oma’s Draadjesvlees Pakket

77,50

(16 klantbeoordelingen)

Oma’s Draadjesvlees pakket van grasgevoerde en biologisch gecertificeerde runderen. Een gevarieerd pakket met stoofvlees, zoals goulash vlees en stooflappen, waar je heerlijke draadjesvlees recepten mee kunt maken.

Inhoud Oma’s Draadjesvlees Pakket

Product Aantal
Ribstuk van eigen biologische runderen

Op voorraad

2
Braadlap van BIO rund, 250 gram

Op voorraad

6
Stooflap van grasgevoerd rundvlees

Op voorraad

4
Hacheevlees met een vetrandje

Op voorraad

2
De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Oma’s draadjesvlees pakket

Een gevarieerd vleespakket waarmee je de lekkerste draadjesvlees recepten kunt maken

Draadjesvlees, ook wel stoofvlees genoemd, is een heerlijk nostalgisch gerecht, wat de meeste van ons kennen van onze oma. We kunnen het ook zelf maken, maar hoe? Wij geven u hier de traditionele bereidingswijze.

Draadjesvlees bereiden

  • Haal het vlees naar keuze (braadlap, stooflap of hacheevlees) uit de ijskast en laat het een half uur tot een uur op kamer temperatuur komen. Garneer met peper, zout en een beetje cayennepeper
  • Verhit een pan met een klont boter en doe het vlees erin. Laat een paar minuten gaar worden, zorg ervoor dat beide kanten bruin worden. Leg het vlees even op een bord.

    sukadelappen

  • Er zit genoeg vet in de pan van het vlees om een ui in te fruiten.
  • Voeg na 5 minuten 300ml water, een bouillonblokje, een scheutje witte wijn en 3 laurierbladeren toe. Laat het water zo warm worden dat het bijna kookt. Nu kan het vlees worden toegevoegd en het vuur op laag vuur gezet worden.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees 3 a 4 uur sudderen. Hoe langer hoe beter en smaakvoller het vlees. Kijk zo nu en dan en draai het vlees. Voeg zonodig extra water toe.
  • Tip: maak extra veel zodat je de dag erna of later in de week dit nog eens kan eten. Dan is het draadjesvlees extra lekker!

 

Draadjesvlees recept: de Belgische variantRundvlees hachee van de ambachtelijke slager

  1. Bak het vlees in de boter, bruin aan beide zijde en haal even uit de pan.
  2. Fruit een uitje, een teentje knoflook en champignons in het vet.
  3. Voeg na vijf minuten 50ml tomatenpuree toe.
  4. Roer alles door elkaar en voeg nu het vlees toe en 300ml water, een bouillon blokje en een half flesje Belgische bier, bij voorkeur Leffe.
  5. Voeg ook twee laurierbladen, 3 kruidnagels en wat cayennepeper toe.
  6. Laat het vuur nu 3 a 4 uur pruttelen.
  7. Draai het vlees zo nu en dan om en voeg als het nodig is soms nog een schuitje bier bij.
  8. Doe er zonodig nog wat peper en zout bij.

Voila, nu is uw Belgische draadjesvlees klaar om geserveerd te worden!

Waar is draadjesvlees van gemaakt

Draadjesvlees is meestal van rundvlees gemaakt. Dit kan zijn van sucade lappen, riblappen, hachee vlees, braadlappen, stooflappen. Van alle producten in dit vleespakket kunt u draadjesvlees maken.

Draadjesvlees zacht

De kunst van draadjesvlees is om ‘m zacht en mals te krijgen. Hoe vermijd je dat het draadvlees taai wordt en hoe zorg je ervoor dat het lekker zacht en mals wordt? De truc is om een zuur toe te voegen. Dit kan witte wijn zijn, een beetje citroen of tomatenpuree. De zuren breken de eiwitten van het vlees af, wat zorgt voor mals vlees.

stooflap draadjesvlees maken

Draadjesvlees direct van de boer

Bestel je dit vleespakket, dan koop je direct van boer Dirk die zich ontfermt over zijn Schotse Hooglander en Black Angus runderen. Hij laat ze in de weide van het Delftse landschap rond grazen en voert ze zo nu en dan bij met natuurlijk en lokale voeding.

Dirk is al jaren gepassioneerd boer en is altijd bezig met het welzijn van de runderen en om de lekkerste producten te ontwikkelen. Dit vleespakket is een selectie van zijn favoriete vleesproducten. De stoof en sucadelappen zijn de toppers van boer Dirk. Lees meer over boer Dirk en over zijn runderen.

De runderen van Zorg & Natuur

Het heerlijke vlees van  Angus, Hooglander runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees is puur natuur: er worden nooit kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Het vlees is qua door-adering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Draadjesvlees bestellen via Zorg en Natuur

Als u het draadjesvlees pakket online bestelt, wordt het binnen twee werkdagen geleverd. Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke en meest duurzame manier uw pakket bezorgen.

Gewicht 4.3 kg

Ribstuk van eigen biologische runderen

Gewicht 0.400 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder ribstuk rauw per 100 gr
Energie 692/166 kJ/kcal
Vetten 9,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 20,1 gram
Zout 0,063 gram

Braadlap van BIO rund, 250 gram

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd natuurvlees
Voedingswaarde
Runder braadlappen rauw per 100 gr
Energie 436/ 103 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,057 gram

Stooflap van grasgevoerd rundvlees

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder stooflappen rauw per 100 gr
Energie 692/166 kJ/kcal
Vetten 9,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,3 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 20,1 gram
Zout 0,063 gram

Hacheevlees met een vetrandje

Gewicht 0.500 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderpoulet rauw per 100 gr
Energie 449/106 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,1 gram
Zout 0,067 gram

16 beoordelingen voor Oma’s Draadjesvlees Pakket

  1. M. Buitendijk-vdBerg (geverifieerde eigenaar)

    Super kwaliteit!!!

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    vaker gehad

  3. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk

  4. Tanja (geverifieerde eigenaar)

    Lekker om verschillende vlees soorten uit te proberen. Goulash vlees vond ik het lekkerste. In de slowcooker met roomboter en bouillon, peper en zout, scheutje wijnazijn, yummie.

  5. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk mals vlees

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top