Kippendijfilet, rijk van smaak
De kippendij is het meest malse stukje van de kip. Het vlees van de kippendij is iets vetter en daardoor rijker van smaak dan kipfilet. Ook de kleur is duidelijk wat donkerder. Maar verder kunt u de filet van de kippendij net zo veelzijdig bereiden als kipfilet van de kippenborst.
Kippendijfilet van Oranjehoen scharrelkip
De ‘Oranjehoen’ is een van oorsprong langzaam groeiend Oostenrijks vleeskippenras van Leenders. Bij deze energie-neutrale kippenboerderij leven de mooi bevleesde scharrelkippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. Bij Leenders worden de scharrelkippen niet biologisch gehouden. De nadruk ligt hier op een circulaire bedrijfsvoering.
De ‘Oranjehoen’ wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van het oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en …. oranje-achtig van tint.
Top kippen vlees, heel goed van smaak, mooie kleur ook.
Vlees is erg lekker je proeft duidelijk verschil met bv supermarktvlees!
Veel beter dan hetzelfde product uit de supermarkt. opvallend minder waterig en donkerder vlees.
10 punten qua smaak en structuur!
Prima en sappig kippenvlees