Orgaan gehakt, een gezonde keuze
Klinkt orgaanvlees u niet direct als muziek in de oren? Een goede instapper is ons orgaan gehakt. Gemaakt van lever, hart, en snippers van onze grasgevoerde runderen uit natuurgebieden in Nederland. Dit gaat niet om overschotten, maar om vers geslacht vlees. Samen gemalen tot een bijzondere, smaakvolle gehakt. Zonder toevoegingen en rijk aan voedingsstoffen als vitamine A, B-12, D, E, K, foliumzuur en mineralen als koper en ijzer. Zelfs omega-3-vetzuren behoren tot de waslijst voedingsstoffen in het orgaan gehakt van onze runderen.
Orgaan gehakt van grasgevoerd natuurvlees
U wilt graag weten wat u eet. Uw gezondheid is tenslotte heel belangrijk. Gezond zijn en gezond blijven gaat niet vanzelf. Ons orgaan gehakt is gemaakt van het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en is favoriet bij vele chefs. Met het grasgevoerde natuurvlees van onze grazers heeft u bovendien de zekerheid van puur vlees zonder onnodige toevoegingen.
Het orgaan gehakt past helemaal in ons ‘van Kop tot Staart eten’ concept. Met dit assortiment laten wij u graag kennismaken met een aantal vergeten delen van het rund die juist zo smaakvol kunnen zijn.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
- Benieuwd naar meer nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Rijping van het vlees
Wij laten ons vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).
Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
Highly recommend this one, quality is really good and it tastes amazing!
Zelfs mijn zwangere vriendin voor het lekker dus top!
Qua structuur iets te slap om een pure burger van te bakken, maar 1:2 door normaal gehakt gemengd vormt het de ideale basis voor een extra voedzame hamburger, zonder orgaanbijsmaak. I.v.m. grote verpakkingsgrootte vries ik hem zelf opnieuw in in pakjes van 100 gram.
Een éénvoudige en smaakvolle manier om de meest voedingsstofrijke delen van het dier in je maaltijden te verwerken.
Fantastisch.