Ossenhaas aan 1 stuk (1 kilo)
De ossenhaas is het malste deel van een rund. Dit is hét stuk waar ook de tournedos ofwel biefstuk van de haas uit gesneden worden. In totaal weegt een ossenhaas 2-5 kilo en is afkomstig uit de lende op de rug van het rund. De ossenhaas is geen werkvlees en is het meest malse deel doordat er geen vet en bindweefsel in zit. Wij snijden de ossenhaas met zorg in een mooi stuk van 1 kilo. Een echte smaakmaker op tafel!
Ook verkrijgbaar als ossenhaas steak (tournedos) of ossenhaaspuntjes.
Bereidingstip: Ossenhaas is bij uitstek geschikt om als groot vlees te bereiden omdat de zachte structuur zo het best tot z’n recht komt. Gesneden worden het tournedos genoemd
Waar komt het rundvlees vandaan?
Ons rundvlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Allemaal zijn ze volledig grasgevoerd. Zij groeien op en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad.
Ons vlees is puur natuurvlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Een zelfredzaam ras
Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten.
Ossenhaas ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen.
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Uitstekend, boterzacht, lekker smaak! Niets op aan the merken behalve dat je meer wilt!
Vlees was super lekker boter mals
Zo lekker mals en mooi stuk, heerlijk!
Een prachtige ossenhaas die we met de kerst hebben genuttigd. Op tijd en afspraak geleverd, Top
Top vlees onwijs lekker puur natuur en dat proef je