Productcode 717 Categorie: Productsoort

Ossenstaart

6,25

250 gr. Prijs per kilo 25,00
(40 klantbeoordelingen)

Mooi bevleesde ossenstaart, met een beetje vet en heel veel smaak. Zoals de naam al onthuld, is de ossenstaart afkomstig uit de staart van het rund. De stukken ossenstaart variëren in gewicht van 200 tot 300 gram.

Wij zoeken het meest gunstige stuk voor u uit, zodat u deze kunt bereiden in bijvoorbeeld een heerlijke stoofschotel of ossenstaartsoep.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Goed bevleesde ossenstaart

Het venijn zit hem in de staart, is in dit geval verre van waar. De ossenstaart is namelijk een prachtig stuk dat zeer goed bevleesd is. In combinatie met een klein beetje vet, heeft de ossenstaart heel veel smaak. Ook is dit stuk vlees vrij gelatineus. Dit komt doordat er veel kraakbeen in zit.

Een ossenstaart van onze Aberdeen Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund weegt tussen de 1 tot 1,8 kilo. Wij snijden de staart in royale stukken van 200 tot 300 gram. Naast deze losse ossenstaart stukken, hebben we ook een ossenstaartsoep in ons assortiment.

Ossenstaart voor een heerlijke ossenstaartsoep of stoofschotel

Meer over onze grasgevoerde runderen

Bij Zorg & Natuur kunt u vrijwel alle vlees stukken kopen van onze Aberdeen Angus, Hooglander en Limousin runderen. Al onze runderen zijn volledig grasgevoerd. Grasgevoerd natuurvlees is een gezonde keuze, mede om de volgende redenen:

 • Wij gebruiken geen antibiotica;
 • Wij gebruiken geen groeihormonen;
 • Het vlees is afkomstig van pure rassen en niet genetisch gemanipuleerd;
 • Ons grasgevoerde natuurvlees bevat geen e-nummers of kleurzout;
 • Onze dieren verblijven het jaar rond op onbemeste natuur landschappen;
 • Grasgevoerd natuurvlees is rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega-3 vetzuren.

Lees meer over de herkomst van ons vlees

Ossenstaart klaarmaken

Door de hoeveelheid gelatine en de fraai gevormde structuur, geeft dit vlees veel smaak af. De staart is het meest bekend om bouillon van te trekken voor een krachtige ossenstaartsoep. De smaak komt nog beter tot zijn recht wanneer u het stuk eerst rondom bruin bakt voordat u de staart tot een soep laat trekken.

Dit stuk is ook geschikt om ragout mee te maken of om heel langzaam stoven totdat het van het bot valt. Voor een heerlijke stoofschotel adviseren wij het vlees minimaal 2-3 uren te laten stoven in de stoofpot of zo’n 6 uren in een slowcooker. Heerlijk met een rode wijn erbij! Ook bij een stoofschotel geldt, eerst rondom bruin bakken (met peper, zout en bloem erop).

Ossenstaart diepgevroren kopen

Bij Zorgt & Natuur koopt u doorgaans uw vleesproducten diepgevroren. Het natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek verpakkingen (met vacumeer machine). Hierna wordt het razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar. Voordat u de ossenstaart kunt bereiden, zal deze dus ontdooit moeten worden. Wij adviseren hiervoor een van de volgende methodes te gebruiken:

 1. Het vlees op tijd uit de vriezer halen, bijvoorbeeld de avond voor de desbetreffende dag, en laten ontdooien in de koelkast. Vergeet niet een schaal eronder te leggen, de verpakking kan soms gaan lekken. Het is verstandig om in de koelkast ontdooit vlees in ieder geval binnen 2-4 dagen te bereiden.
 2. Het vlees laten ontdooien in koud water (in een waterdichte verpakking). Deze methode zal zo’n 3 uren kosten en kan iets versneld worden door het water ieder half uur te verversen. Het is verstandig om het vlees direct na het ontdooien te bereiden.
 3. Het vlees ontdooien in de magnetron. Prik hiervoor voorzichtig gaatjes in de verpakking en stel de magnetron in op het juiste gewicht. Deze methode raden we niet aan, omdat de magnetron het vlees op bepaalde plaatsen al wat zal verwarmen. Een directe bereiding is hierna dan ook nodig.
Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd natuurvlees
Voedingswaarde
Ossenstaart rauw per 100 gr
Energie 495/117 kJ/kcal
Vetten 3,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,6 gram
Zout 0,05 gram

40 beoordelingen voor Ossenstaart

4,8 Waardering
1-5 van 40 beoordelingen
 1. We hebben er van gesmuld.levering was goed, dit gaan we vaker doen.

 2. Om je vingers bij af te likken

 3. Nog nooit zo’n lekkere soep meegemaakt, luxe cadeautje aan mezelf

Beoordeling toevoegen
Ossenstaart Ossenstaart
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven