Peperburger; burger met een bite
De peperburger is een smaakvolle, pittige variant op onze beefburger. Gemaakt van rundergehakt afkomstig van onze grasgevoerde Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. Door het toevoegen van een uitgebalanceerd kruidenmengsel, waaronder lekker veel zwarte peper, krijgt het vlees een extra pittige smaak.
Bovendien is onze peperburger gluten-, lactose- en e-nummer vrij. Wij gebruiken namelijk geen paneermeel of andere toevoegingen. Met ons vlees kunt u genieten van puur natuurvlees op tafel.
Beefburger van natuurvlees
Onze peperburger wordt dus gemaakt van het rundergehakt van onze eigen runderen. Maar waar bestaat dat gehakt dan uit? Het gehakt zelf wordt gemaakt van vlees dat rondom de luxe delen zit en eigenlijk ‘over’ blijft. Dit vlees leent zich goed om met een grove maling een heerlijk gehaktmengsel te worden. Een goed kruidenmengsel maakt het compleet.
Het vlees van onze runderen is met recht natuurvlees te noemen. Dit betekent dat onze runderen volledig grasgevoerd zijn. Zij grazen zelf hun eigen kruidenrijke dieet bijeen en komen niet in aanraking met antibiotica, hormonen of commercieel voer. Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat het vlees van grasgevoerde runderen gezonder is dan dieren die niet op een natuurlijke manier zijn opgegroeid. Het vlees is magerder en heeft hogere hoeveelheden in voedingsstoffen en omega-3-vetzuren. Daarnaast heb je met natuurvlees van onze grasgevoerde grazers de zekerheid dat de dieren een vrij leven hebben gehad.
Waar grazen onze runderen?
U kunt onze runderen spotten in meerdere natuurgebieden in Nederland. Voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf beheren wij met onze kuddes de volgende natuurgebieden:
1. Duinen Schoorl
2. Geestmerambacht
3. Waterlandse bos
4. Noorderplassen
5. Fochteloërveen
6. Meindersveen
7. Vrouwenerveld
8. Ooievaarsplas
Bereidingstips peperburger
Benieuwd hoe u zo’n lekkere peperburger kunt bereiden tot een heerlijk maal? Volg onze tips:
- Verhit in de koekenpan wat zonnebloem of olijfolie met een klein klontje (room)boter.
- Bak de beefburger aan beide zijden bruin op matige temperatuur in 8-10 minuten gaar tot een kerntemperatuur van 70°C. Keer ze tijdens het bakken regelmatig om.
- Serveer de burger bijvoorbeeld op een broodje, met groenten, gebakken aardappeltjes of friet, een heerlijke (eigengemaakte) saus… Kortom; het hoeft niet moeilijk te zijn.
Peperburger ontdooien
Net zoals doorgaans de meeste stukken vlees in ons assortiment, wordt de peperburger diepgevroren geleverd. Het vlees wordt direct na het verpakken diepgevroren. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact en dat voorkomt dat het vlees taai wordt. Bovendien heeft u zo de mogelijkheid om het vlees thuis ook nog enige tijd in de vriezer te bewaren. Voor de bereiding is het belangrijk om de beefburger te laten ontdooien. Er zijn meerdere manieren om dit te doen:
De traditionele methode: in de koelkast
Leg het vlees in de koelkast op een bord of schaal om eventueel vochtverlies op te vangen. Doe dit tijdig, want deze methode kost wat tijd.
De snelle methode: in koud water
Verpak het vlees in een waterdichte verpakking en leg het in koud water. Het zal 1-2 uren duren voordat het vlees ontdooit is. Dit kan eventueel nog wat versneld door het verversen van het water tussendoor. Het is aan te raden de hamburger hierna direct te bereiden.
De razendsnelle (maar niet de beste) methode: in de magnetron
Prik voorzichtig gaatjes in de verpakking en plaats het vlees op een bord in de magnetron. Stel de magnetron in op de ontdooistand en met het gewicht van de burger. De magnetron zal de peperburger op sommige plaatsen al verwarmen, hierom is het belangrijk het vlees direct na het ontdooien te bereiden.
goed maar te groot
?
Een beetje hard
Makkelijk al gekruide burger
Goed van smaak maar te grof gemalen.