06 152 298 78    contact@zorgnatuur.nl

Productcode 1299 Categorie:

Pepersteak per 2

9,25

300 gr. Prijs per kilo 30,83
(11 klantbeoordelingen)

Onze pittige pepersteak is afkomstig van het heerlijke natuurvlees van volledig grasgevoerde runderen. Verpakt per twee.

Deze peperbiefstuk is werkelijk verrukkelijk gekruid met peper, zout en peterselie. Ze worden extra feestelijk als u een saus maakt van het eigen braadvet. Een echte traktatie van 100% natuurvlees!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Pepersteak

Onze pittige peperbiefstuk van 100% grasgevoerd rund is werkelijk verrukkelijk gekruid met peper, zout en peterselie. Ze worden extra feestelijk als u een saus maakt van het eigen braadvet. Een echte traktatie!

Waar komt de pepersteak vandaan?

De peperbiefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dunne lende en daarna natuurlijk gekruid met peper, zout en peterselie.

Pepersteak van grasgevoerde runderen

Pepersteak bereiden

Volg deze tips voor het bereiden van een super malse pepersteak:

  • Neem de steaks een half uur van tevoren uit de koeling totdat ze op kamertemperatuur zijn.
  • Verhit olie in een pan en bak de steaks rondom in 1 minuut bruin.
  • Draai het vuur lager en bak aan beide kanten ca. 3.5 – 4 minuut voor een mooi medium rose gebakken steak van 4 cm hoog.
  • Meet voor het bakken de hoogte van de steak. Per cm moet de steak ca. 1 minuut bakken als u een rosé gebakken steak wilt.
  • Neem ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  • Laat de pepersteaks ongeveer 5 minuten rusten.
  • Maak een feestelijke saus met het braadvet, kijk verder bij de beschrijving van de pepersteak.

Tip voor een romige saus bij de pepersteaks:

  • Blus het bakvet af met 5 eetlepels cognac of rode wijn (optioneel)
  • Voeg 100-125 ml runderfond toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend kleine stukjes koude boter toe, ongeveer 40 gram.
  • Breng de saus verder op smaak met zout en peper.

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Gewicht 0,300 kg
Ingrediënten Grasgevoerd rundvlees, peper, zout, peterselie
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

11 beoordelingen voor Pepersteak per 2

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    top

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Erg lekker

  3. Sil Poen (geverifieerde eigenaar)

    Om je vingers bij af te likken!

  4. Monika L. (geverifieerde eigenaar)

    erg lekker vlees

  5. Rene Bakker (geverifieerde eigenaar)

    Bijzonder goedcf

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top