Productcode 810 Categorieën , Productsoort ,

Picanha / Staartstuk heel

34,50

1kg. Prijs per kilo 34,50
(14 klantbeoordelingen)

groot  stuk overheerlijk picanha vlees! Een mals stuk dat gesneden wordt van het bovenste deel van de achtervoet, het verlengde van de platte bil.

Picanha wordt ook wel staartstuk genoemd en is vergelijkbaar met rosbief. Er zit aan één zijde een mooie vetlaag, welke grotendeels verantwoordelijk is voor de geweldige smaak.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Meer over picanha

Picanha, ook wel het staartstuk genoemd, is afkomstig uit het verlengde van de platte bil van het rund. Dit stuk bevindt zich in het bovenste deel, vlak voor de staart. Picanha vlees is een overheerlijk, mals stuk. Driehoekige van vorm met een lichte vetdooradering en een prachtige roze rode kleur. Er hoort een mooie rand vet aan te zitten, welke een groot aandeel heeft in de heerlijke smaak. We hebben ‘m ook in een kleiner formaat, de picanha steak van 200 gram.

Picanha, ook wel staartstuk, van grasgevoerde Black Angus, Limousin en Hooglander runderen

Rijping van ons kwaliteitsvlees

Ook voor picanha vlees geldt dat het vlees beter is wanneer het uit kwaliteits-rund gesneden is en de tijd heeft gekregen om te rijpen. Bij Zorg & Natuur zorgen we voor beide. Ons picanha vlees wordt gesneden uit onze Angus, Hooglander of Limousin rund. Deze rassen worden geroemd om de smaak van hun vlees. Daarnaast laten wij het vlees na slachting minimaal 3 weken rijpen.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het rundvlees van Zorg & Natuur is afkomstig van de Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund. Onze runderen leven in vrijheid in Nederlandse natuurgebieden en grazen hier hun eigen dieet bijeen. Hierdoor zijn ze volledig grasgevoerd en komen er geen commercieel voer en vetmesters aan te pas. Dat brengt ons puur natuurvlees met een echte smaak. Bovendien slachten wij alleen runderen ter bevordering van een goede balans voor de toekomst in de kuddes.

Wij vinden het erg belangrijk dat ieder eetbaar stuk van de rund wordt gebruikt, ook de minder courante delen. Wij noemen dit een Kop tot Staart werkwijze. Benieuwd naar welke delen wij nog meer verkopen? Bekijk hier meer van onze Kop tot Staart producten.

Aberdeen Angus runderen in Nederlandse natuurgebieden

Picanha vlees bereiden

Het runderstaartstuk is heel eenvoudig te bereiden. U kunt het, net als rosbief, in z’n geheel laten garen in de oven, of het in plakken snijden en kort bakken in de pan (net zoals een steak).

Picanha vlees uit de oven

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen door het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast te halen.
  2. Verwarm uw oven voor op 90°C.
  3. Kerf met een mes een ruitpatroon in het vet van de picanha en bestrooi met peper en zout.
  4. Bak de picanha in een goed verwarmde braadpan. Eerst circa 2 minuten aan de vetkant, daarna circa 4 minuten aan de andere zijde.
  5. Plaats het vlees met de vetkant naar boven in een ovenschaal.
  6. Houdt de temperatuur in de gaten met een vleesthermometer. Haal de picanha eruit wanneer deze een kerntemperatuur van 50-52°C heeft.
  7. Laat het vlees zo’n 5 minuten rusten in aluminiumfolie en snij het tegen de draad in.

Bij een bereiding van picanha vlees op de bbq raden wij aan het vlees tot een kerntemperatuur van maximaal 56°C te laten komen. Voor extra smaak, kunt u een frisse rodewijnsaus toevoegen of een picanha met Chimichurri saus maken.

Diepgevroren geleverd

Bij Zorg & Natuur wordt het vlees direct na het versnijden en verpakken ingevroren. Wij laten dit door een gecertificeerd bedrijf doen volgens strenge normen. Wilt u het vlees dat u besteld thuis invriezen? Dat is geen probleem. Uw vleesbestelling wordt diepgevroren geleverd met een speciale foodservice. Zo kunt u het vlees nog lange tijd bewaren. Uiteraard betekent dit wel dat u rekening moet houden met ontdooitijd.

De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast. Zo kan het vlees rustig tot een tussentemperatuur komen. Deze manier kost echter wat tijd. Het is verstandig het vlees binnen 2-4 dagen te bereiden. Heeft u wat minder tijd om uw picanha vlees te laten ontdooien? Leg het vlees dan in een waterdichte verpakking in koud water. Het met deze manier zal 2-3 uren duren voordat uw vlees ontdooit is. Het is verstandig om het vlees direct hierna te bereiden.

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runder staartstuk rauw per 100 gr
Energie 691/165 kJ/kcal
Vetten 8,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 23,0 gram
Zout 0,054 gram

14 beoordelingen voor Picanha / Staartstuk heel

4,9 Waardering
1-5 van 14 beoordelingen
  1. Enorm lekker

  2. Super zacht vlees, heel lekker. Een aanrader.

  3. Kende het stuk nog niet maar het vet geeft een heel diepe lekkere smaak

  4. Heerlijk mals voor op de BBQ

  5. Lekker stuk vlees

Beoordeling toevoegen
Picanha / Staartstuk heel Picanha / Staartstuk heel
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven