Productcode 1224 Categorie:

Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers, 250 gram

4,94

250 gr. Prijs per kilo 19,76
(14 klantbeoordelingen)

Reuzel, natuurzuiver buikvet van het scharrelvarken. Zonder toevoegingen of e-nummers, op Ambachtelijke wijze gemaakt

Reuzel is een veelzijdig product dat je verkrijgt door buikvet van het scharrelvarken op een lage temperatuur zachtjes te smelten. De smeuïge en bijna reukloze substantie kun je vervolgens net als ossewit tot hoge temperaturen (200 graden+) verhitten, wat het heel geschikt maakt om in te frituren of te bakken. Daarnaast wordt reuzel ook breed toegepast als plaatsvervanger van boter. Onze reuzel is alhoewel wat stevig nog goed smeerbaar.

Waar kan ik reuzel voor gebruiken? In de Engelse keuken gebruiken ze bijvoorbeeld altijd reuzel voor hartige taarten en pasteideeg, terwijl de Chinezen het werkelijk overal voor gebruiken; zelfs in zoet gebak! Van klanten krijgen wij de melding dat ze bijvoorbeeld kippenvleugels ermee insmeren voordat die de oven ingaan, echt heerlijk!

Gewicht: 250 Gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Reuzel, natuurzuiver buikvet van het scharrelvarken.

Smeerbaar, zonder toevoegingen of e-nummers, op Ambachtelijke wijze gemaakt

Een veelzijdig product

Je verkrijgt het door buikvet van het scharrelvarken op een lage temperatuur zachtjes te smelten. De smeuïge en bijna reukloze substantie kun je vervolgens net als ossewit tot hoge temperaturen (200 graden+) verhitten, wat het heel geschikt maakt om in te frituren of te bakken. Daarnaast wordt het ook breed toegepast als plaatsvervanger van boter.

In de Engelse keuken gebruiken ze bijvoorbeeld altijd reuzel voor hartige taarten en pasteideeg, terwijl de Chinezen het werkelijk overal voor gebruiken; zelfs in zoet gebak! Van klanten krijgen wij de melding dat ze bijvoorbeeld kippenvleugels ermee insmeren voordat die de oven ingaan, echt heerlijk!

Waar komt het buikvet vandaan?

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Varkensvlees van biologische boerderij online bestellen bij ZorgNatuur.nl

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% varkensvet
Voedingswaarde
Reuzel per 100 gr
Energie 3700/900 kJ/kcal
Vetten 100 gram
waarvan verzadigde vetzuren 45,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 37,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 11,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 0 gram
Zout 0 gram

14 beoordelingen voor Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers, 250 gram

 1. Nancy (geverifieerde eigenaar)

  Snelle levering en goede verpakking.

 2. A Coenders (geverifieerde eigenaar)

  Zoals verwacht

 3. Christien Romme (geverifieerde eigenaar)

  Fijn om te gebruiken . Verpakking is voor dit product wat lastig . Blijft altijd zo vettig in de koelkast

 4. Tjeerd van Weperen (geverifieerde eigenaar)

  Goed

 5. Mirjam (geverifieerde eigenaar)

  gebruik het als boter en bak erin

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top