Aktie
Productcode 1224 Categories , Productsoort

Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers

Oorspronkelijke prijs was: €4,94.Huidige prijs is: €4,05.

200 gr. Prijs per kilo 20,25
(31 klantbeoordelingen)

Reuzel, natuurzuiver buikvet van het scharrelvarken. Zonder toevoegingen of e-nummers, op Ambachtelijke wijze gemaakt

Reuzel is een veelzijdig product dat je verkrijgt door buikvet van het scharrelvarken op een lage temperatuur zachtjes te smelten. De smeuïge en bijna reukloze substantie kun je vervolgens net als ossewit tot hoge temperaturen (200 graden+) verhitten, wat het heel geschikt maakt om in te frituren of te bakken. Daarnaast wordt reuzel ook breed toegepast als plaatsvervanger van boter. Onze reuzel is alhoewel wat stevig nog goed smeerbaar.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Reuzel, natuurzuiver buikvet van het scharrelvarken

Reuzel van Zorg & Natuur is het natuurzuivere buikvet van de scharrelvarkens afkomstig van onze vijfsterren varkensboer. Maar wat kun je dan met reuzel? Reuzel wordt bijvoorbeeld in de Engelse keuken voor hartige taarten en pasteideeg, terwijl de Chinezen het werkelijk overal voor gebruiken; zelfs in zoet gebak!

Je verkrijgt het door buikvet van het scharrelvarken op een lage temperatuur zachtjes te smelten. De smeuïge en bijna reukloze substantie kun je vervolgens net als ossewit tot hoge temperaturen (200 graden+) verhitten, wat het heel geschikt maakt om in te frituren of te bakken. Daarnaast wordt het ook breed toegepast als plaatsvervanger van boter. Smeer er bijvoorbeeld ook eens kippenvleugels mee in alvorens ze de oven in gaan.

Nog meer eigenschappen van onze reuzel:

 • Smeerbaar
 • Zonder toevoegingen of e-nummers
 • Op ambachtelijke wijze gemaakt door het eerst te smelten en te zeven.

reuzel

Producten van het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Veluwse landvarkens om preciezer te zijn.

Scharrelvarken

Buiten spelen

Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Natuurlijke weerstand

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.

Eerlijk en gezonde scharrelvarken producten

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gewicht 0,200 kg
Ingrediënten 100% varkensvet
Voedingswaarde
Reuzel per 100 gr
Energie 3700/900 kJ/kcal
Vetten 100 gram
waarvan verzadigde vetzuren 45,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 37,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 11,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 0 gram
Zout 0 gram

31 beoordelingen voor Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers

4,8 Waardering
1-5 van 31 beoordelingen
 1. Ik ben zo blij dat ik deze reuzel heb gevonden. Het is van zeer goede kwaliteit, en tegen een goede prijs. Het komt keurig verpakt aan. Ik bestel altijd meerdere pakken, die ik gelijk in de vrieskast zet. Koken met reuzel is gezond, en het is onder andere een onmisbaar ingredient in de Mexicaanse keuken. Ik ben blij met Zorg & Natuur.

 2. Goede kwaliteit

 3. Snelle levering en goede verpakking.

 4. Voor het eerst in reuzel gebakken. Heerlijk voor vlees

Beoordeling toevoegen
Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers Reuzel, smeerbaar buikvet zonder e-nummers
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven