Productcode 1339 Categories , Productsoort ,

Ribeye steak extra gerijpt (9 weken)

19,69

290 gr. Prijs per kilo 67,90
(3 klantbeoordelingen)

De ribeye steak is heerlijk zacht vlees, met een volle smaak dankzij een mooie vetmarmering. Deze steak is extra gerijpt (9 weken) en dankt zijn naam aan de kern van vet, het oog. De ‘eye’ houdt dit stuk vlees mals bij het bereiden ervan op hoge temperatuur of op de BBQ.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Ribeye steak (extra gerijpt)

Deze ribeye steak is een bijzondere. De ribeye is maar liefst 6 weken lang gerijpt. Dit is extra lang, want 3-4 weken is een meer reguliere duur. De langere rijping van het vlees maakt het steeds malser en zorgt voor een nóg vollere smaak.  Bovendien heeft deze ribeye steak een mooie vetmarmering. De steak dankt zijn naam aan de kern van vet, het oog, dat dit stuk vlees mals houdt bij het bereiden. Ook verkrijgbaar zonder extra rijping. Kijk daarvoor bij onze Ribeye van Angus en Hooglander rund.

Meer over de dry-aged rijping

De ribeye steak wordt gesneden uit de laatste 6 ribben van een rund. Dit deel noemen ze ook wel de fijne rib en zit aan de voorkant van de rug na de hals en dikke rib. Het is een steak zonder bot. Dezelfde steak met bot is de Côte de boeuf, ofwel prime rib. Het bot zorgt bij het bakken voor een ongelijke temperatuur, waardoor over het algemeen de ribeye eenvoudiger te bereiden is.

Maar voordat de ribeye steaks gesneden worden, vindt die lange rijping plaats. Wij laten het vlees rijpen ‘in het been’ in een speciale rijping-kast. Deze omgeving voldoet aan een juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Tijdens de rijping wordt het vocht uit het vlees onttrokken. Het droogt uit en de buitenkant verkleurt naar zwart. Aan het einde van het proces wordt de zwarte korst weggesneden tot er prachtige stukken overblijven. Vervolgens worden deze stukken versneden en verpakt.

Fijne rib, het deel waar ribeye steaks uitgesneden worden
Fijne rib, het deel waar ribeye steaks uitgesneden worden

Ribeye steak van grasgevoerd natuurvlees

Bij Zorg & Natuur vertellen wij graag waar uw product vandaan komt. Door een ribeye steak te kopen van onze grasgevoerde natuurrunderen, bent u verzekerd van een kwalitatief stukje vlees. Het vlees is afkomstig van eigen kuddes. Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen in natuurgebieden. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.

Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! De runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees meer over de herkomst van ons vlees. Neem ook eens een kijkje op Facebook voor actueel nieuws en meer leuke plaatjes.

Angus en Hooglander

Ribeye bakken

Het bakken van ribeye steak is niet moeilijk, maar er zijn een paar aandachtspunten.

 1. Gedroogd vlees dient rustig gegaard te worden. In het begin kunt u de steak aan beide kanten op hoog vuur bakken. Daarna op laag vuur braden tot het de juist gaarheid bereikt heeft.
 2. Even belangrijk is om het vlees NIET constant te draaien. Hierdoor wordt het namelijk onmogelijk de timing te berekenen.
 3. Ook belangrijk: druk niet op een biefstuk, omdat dit heerlijk vocht uitdrukt.

Ribeye steak bakken? Lees 3 basis tips!

Bakken en rusten
Een betrouwbare traditionele test voor het koken van een medium rare steak – doorgekookt maar met een mooi roze binnenkant – is om goed te kijken of de eerste druppeltjes bloed op het bovenoppervlak verschijnen. Draai de biefstuk onmiddellijk om en kook tot hetzelfde weer gebeurt; verwijder op een warme maar niet hete plaat en laat drie tot vijf minuten rusten voor het serveren.

Rusttijd is net zo belangrijk als kooktijd, omdat hierdoor de sappen die door de hoge kook warmte naar de oppervlakte worden gebracht, terug kunnen zinken in het vlees, dat ook ontspant en malser wordt.

Ribeye op de bbq
Dit stuk vlees is ook erg geliefd voor op de barbecue. Door het vetrandje dat door het vlees heen loopt, is de ribeye namelijk uitermate geschikt voor de barbecue of grill. Het vet smelt bij de hoge temperaturen wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt.

Hoe dik zijn onze ribeyes gesneden?
De dikte van een ribeye is belangrijk om te zorgen voor de juiste kerntemperatuur bij het bereiden. Ribeye bij Zorg & Natuur zijn tussen de 3 en 4 cm dik wat ervoor zorgt dat het vlees goed op temperatuur komt waarbij deze niet teveel vocht verliest en daarmee van binnen mals blijft.

Vlees ontdooien voor gebruik

Om u de mogelijkheid te geven uw vleesbestelling in de vriezer te bewaren, worden onze vleesproducten diepgevroren geleverd. Voordat u het vlees kunt bereiden, zal dit dus ontdooit moeten worden. Dit kunt u het beste doen door het stuk tijdig in de koelkast neer te leggen. Bijvoorbeeld de avond of ochtend vóór de desbetreffende avond. Heeft u wat minder tijd? Leg uw vlees dan in een waterdichte zak in koud water. Dit neemt ongeveer 2 uren ontdooi-tijd in beslag.

Gewicht 0,290 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder ribeye rauw per 100 gr
Energie 709/170 kJ/kcal
Vetten 9,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,05 gram

3 beoordelingen voor Ribeye steak extra gerijpt (9 weken)

5,0 Waardering
1-3 van 3 beoordelingen
 1. Heerlijk malse steak, perfect voor op de BBQ!

 2. Delicious, great maturation !

 3. Voortreffelijk net zoals al het ander!

Beoordeling toevoegen
Ribeye steak extra gerijpt (9 weken) Ribeye steak extra gerijpt (9 weken)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven