Productcode 761 Categorieën ,

Ribeye

12,20

300 gr. Prijs per kilo 40,67
(31 klantbeoordelingen)

De ribeye is heerlijk zacht vlees, met een volle smaak dankzij een mooie vetmarmering. De ribeye dankt zijn naam aan de kern van vet, het oog, dat dit stuk vlees mals houdt bij het bereiden ervan op hoge temperatuur of op de bbq. 

De ribeye is een favoriet onder de vleesliefhebbers en kan los besteld worden of in onze Steak en Beef of Barbecue vleespakket.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Ribeye van Angus en Hooglander rund

De ribeye is heerlijk zacht vlees, met een volle smaak dankzij een mooie vetmarmering. De ribeye dankt zijn naam aan de kern van vet, het oog, dat dit stuk vlees mals houdt bij het bereiden ervan op hoge temperatuur of op de bbq. 

De ribeye wordt gesneden uit de laatste 6 ribben van een rund. Een ribeye is een steak zonder bot. Dezelfde steak met bot is de côte de boeuf, ofwel prime rib. Het bot zorgt bij het bakken voor een ongelijke temperatuur, waardoor over het algemeen de ribeye eenvoudiger en beter te bereiden is.

 

 

 

 

 

 

Hoe dik zijn ribeyes gesneden?

De dikte van een ribeye is belangrijk om te zorgen voor de juiste kerntemperatuur bij het bereiden. Ribeye bij Zorg & Natuur zijn tussen de 3 en 4 cm dik wat ervoor zorgt dat het vlees goed op temperatuur komt waarbij deze niet teveel vocht verliest en daarmee van binnen mals blijft.

 

Ribeye bereiden

Het is erg belangrijk om de kooktemperatuur hoog te houden; een te lage temperatuur zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen, waardoor de biefstuk zal stoven en hard worden. Even belangrijk is om de biefstuk NIET constant te draaien, waardoor de timing onmogelijk te berekenen is – één keer is genoeg. Druk niet op een biefstuk, omdat dit vocht uitdrukt.

Een betrouwbare traditionele test voor het koken van een medium rare steak – doorgekookt maar met een mooi roze binnenkant – is om goed te kijken of de eerste druppeltjes bloed op het bovenoppervlak verschijnen. Draai de biefstuk onmiddellijk om en kook tot hetzelfde weer gebeurt; verwijder op een warme maar niet hete plaat en laat drie tot vijf minuten rusten voor het serveren.

Rusttijd is net zo belangrijk als kooktijd, omdat hierdoor de sappen die door de hoge kook warmte naar de oppervlakte worden gebracht, terug kunnen zinken in het vlees, dat ook ontspant en malser wordt.

 

Ribeye op de barbecue

Dit stuk vlees is ook erg geliefd voor op de barbecue. Door het vetrandje dat door het vlees heen loopt, is de ribeye namelijk uitermate geschikt voor de barbecue of grill. Het vet smelt bij de hoge temperaturen wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt.

 

 

 

 

 

 

Recept voor ribeye

Ribeye heeft van zichzelf al veel smaak en heeft weinig nodig om te komen tot een perfect stuk vlees. In 2 gemakkelijke stappen kunt u thuis uw ribeye bakken in de koekenpan.

STAP 1

Zorg dat het vlees goed op kamertemperatuur komt door deze enkele uren van tevoren uit de koelkast te halen. Dep het droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie op hoog vuur in een koekenpan met dikke bodem. Als de olie glinstert, zet u het vuur laag tot middelhoog en voeg een klontje boter toe. Zodra het sissend is, legt u de steak voorzichtig in de pan en stop de knoflook en kruiden aan de zijkanten.

STAP 2

Ga met een tang over de steaks staan, schroei en draai ze elke 30 seconden tot 1 minuut zodat ze een mooie bruine korst krijgen. Als een grove richtlijn: elke steak duurt in totaal 4 minuten voor rare, 5-6 minuten in totaal voor medium en 8-10 minuten voor doorbakken. Als u een digitale kookthermometer heeft, is de kerntemperatuur die u zoekt in het midden van de biefstuk 50 °C voor rare, 60 °C voor medium en 70 °C voor doorbakken. Laat de steaks minstens 5 minuten rusten. Terwijl de steaks rusten, kunt u er een klassieke rode wijnsaus bij maken.

 

 

 

 

 

 

 

Grasgevoerd natuurrund Ribeye kopen

Bij Zorg & Natuur vertellen wij graag waar uw product vandaan komt. Door een ribeye te kopen van onze grasgevoerde natuurrunderen, bent u verzekerd van een kwalitatief stukje vlees. 

Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen in natuurgebieden. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. 

Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! 

Onze runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees. Neem ook eens een kijkje op Facebook voor actueel nieuws.

 

Gewicht 0.300 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runder ribeye rauw per 100 gr
Energie 709/170 kJ/kcal
Vetten 9,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,05 gram

31 beoordelingen voor Ribeye

  1. Tanja de Vries (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mijn favoriet.

  2. Astrid (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  3. Gerard Klein (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Puur natuur en super lekker, succes op de BBQ

  4. Anneke Förch (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heel erg lekker vlees en de manier van bezorgen is ook super

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top