Ribeye van Angus en Hooglander rund
De ribeye is heerlijk zacht vlees, met een volle smaak dankzij een mooie vetmarmering. Het vlees dankt zijn naam aan de kern van vet, het oog, dat dit stuk vlees mals houdt bij het bereiden ervan op hoge temperatuur of op de bbq.
De ribeye wordt gesneden uit de laatste 6 ribben van een rund. Dit deel noemen ze ook wel de fijne rib en zit aan de voorkant van de rug na de hals en dikke rib. Het is een steak zonder bot. Dezelfde steak met bot is de côte de boeuf, ofwel prime rib. Het bot zorgt bij het bakken voor een ongelijke temperatuur, waardoor over het algemeen de ribeye eenvoudiger en beter te bereiden is.
Ribeye van grasgevoerd natuurvlees
Bij Zorg & Natuur vertellen wij graag waar uw product vandaan komt. Door een ribeye te kopen van onze grasgevoerde natuurrunderen, bent u verzekerd van een kwalitatief stukje vlees. Het vlees is afkomstig van eigen kuddes. Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen in natuurgebieden. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! De runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees meer over de herkomst van ons vlees. Neem ook eens een kijkje op Facebook voor actueel nieuws en meer leuke plaatjes.
Ribeye bereiden
Het bereiden van ribeye is niet moeilijk, maar er zijn een paar aandachtspunten. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om de kooktemperatuur hoog te houden. Een te lage temperatuur zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen, waardoor de biefstuk zal stoven en hard worden. Even belangrijk is om het vlees NIET constant te draaien. Hierdoor wordt het namelijk onmogelijk de timing te berekenen. Één keer is genoeg. Ook belangrijk: druk niet op een biefstuk, omdat dit heerlijk vocht uitdrukt.
Bakken en rusten
Een betrouwbare traditionele test voor het koken van een medium rare steak – doorgekookt maar met een mooi roze binnenkant – is om goed te kijken of de eerste druppeltjes bloed op het bovenoppervlak verschijnen. Draai de biefstuk onmiddellijk om en kook tot hetzelfde weer gebeurt; verwijder op een warme maar niet hete plaat en laat drie tot vijf minuten rusten voor het serveren.
Rusttijd is net zo belangrijk als kooktijd, omdat hierdoor de sappen die door de hoge kook warmte naar de oppervlakte worden gebracht, terug kunnen zinken in het vlees, dat ook ontspant en malser wordt.
Ribeye op de barbecue
Dit stuk vlees is ook erg geliefd voor op de barbecue. Door het vetrandje dat door het vlees heen loopt, is de ribeye namelijk uitermate geschikt voor de barbecue of grill. Het vet smelt bij de hoge temperaturen wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt.
Hoe dik zijn onze ribeyes gesneden?
De dikte van een ribeye is belangrijk om te zorgen voor de juiste kerntemperatuur bij het bereiden. Ribeye bij Zorg & Natuur zijn tussen de 3 en 4 cm dik wat ervoor zorgt dat het vlees goed op temperatuur komt waarbij deze niet teveel vocht verliest en daarmee van binnen mals blijft.
Vlees ontdooien voor gebruik
Om u de mogelijkheid te geven uw vleesbestelling in de vriezer te bewaren, worden onze vleesproducten diepgevroren geleverd. Voordat u het vlees kunt bereiden, zal dit dus ontdooit moeten worden. Dit kunt u het beste doen door het stuk tijdig in de koelkast neer te leggen. Bijvoorbeeld de avond of ochtend vóór de desbetreffende avond. Heeft u wat minder tijd? Leg uw vlees dan in een waterdichte zak in koud water. Dit neemt ongeveer 2 uren ontdooi-tijd in beslag.
Uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs. Smaak is top
Ook deze fantastisch
Cremé de le cremé
Zelfde verhaal,super mals
Genieten! Verrast door de kwaliteit!