Wat is ribkarbonade?
Ribkarbonade is een malse, vrij magere kotelet met een lichte vetdooradering en een mooi randje vet aan de buitenkant. Het ribbeentje zit er nog aan.
Waar komt het Varkensvlees vandaan?
Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die zijn dieren een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.
En dat er een binnenhok is met vers stro. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort.
Deze scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Wilt u meer weten over het scharrelvarkensvlees, klik hier.
Bereidingswijze
Ribkarbonades bak je niet te lang (7 a 8 minuten) want ze zijn op z’n lekkerst wanneer ze nog een beetje rosé zijn van binnen.
Fantastische kwaliteit
Zeer goede kwaliteit
kort bakken, rosé houden!
Het gescharrel proef je op je bord