Ribstuk
Ribstuk is een zacht en smaakvol stuk vlees dat wordt gesneden uit de ribben van een rund. In totaal heeft het rund 13 paar ribben. Een compleet ribstuk, zonder de hals, bestaat uit 7 ribben en wordt gesneden tot aan de lende. Hiervan zijn de voorste delen zijn het dikst en de achterste het dunst.
Herkomst van het vlees
Dit heerlijke stuk vlees is afkomstig van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen. Allemaal runderen die volledig grasgevoerd worden en opgegroeid in sociale kuddes in diverse Nederlandse natuurgebieden. Hier mogen zij grote terreinen onderhouden, net zoals onze Schoonebeeker Heideschapen. Dankzij deze begrazing activiteiten is het vlees met recht ‘natuurvlees’.
Wij houden de runderen niet voor het vlees. Maar met zoveel dieren in bezit, ontkomen we er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden we ons van andere aanbieders. Lees meer over de herkomst van ons vlees. Of kijk eens op onze social media voor leuke foto’s van onze prachtige dieren.
Bereiding ribstuk
Je kunt ribstuk goed roosteren, stoven of roken. Het vlees is bijzonder geschikt om langzaam te garen op een lage temperatuur, ook wel low en slow bereiding genoemd. Een klein vetrandje houdt het bij de bereiding lekker mals. Dit kan bijvoorbeeld in de oven:
- Verwarm de oven voor op 60˚C.
- Dep het ribstuk droog met wat keukenpapier.
- Bestrooi het met (versgemalen) peper en zout.
- Zet een koekenpan op hoge temperatuur en laat een klont boter smelten.
- Bak het vlees rondom tot deze een mooi, bruin korstje heeft.
- Leg het vlees in de braadslede en bewaar het braadvocht in de koekenpan eventueel voor het maken van een sausje of om later als jus over het vlees te schenken.
- Plaats de braadslede voor zo’n 20 minuten in de oven en ga voor een kerntemperatuur van 50˚C.
- Na bereiding altijd even laten rusten onder een laag aluminiumfolie. Na 5-10 kan het ribstuk aangesneden worden. Eet smakelijk!
Ribstuk kopen
Voor een eerlijk en lekker stuk vlees bent u bij Zorg & Natuur aan het goede adres. Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat vlees taai wordt.
U krijgt uw vleesbestelling diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice op de gewenste bezorgdag. Eventueel kunt u het vlees direct in eigen vriezer overhevelen of in de koelkast laten ontdooien. U kunt het op deze manier nog 2-3 dagen gekoeld bewaren. Wij adviseren ontdooit vlees nooit opnieuw in te vriezen. Dan kunt u het beter alvast bereiden en nog zo’n 2 dagen gekoeld bewaren.
Fantastische kwaliteit, heerlijk als stoofvlees
Zeer lekker
uitstekend