Actie!
Productcode 1298 Categorieën , , Productsoort ,

Rundersaucijs in schapensnaar (180 gram)

3,22

180 gr. Prijs per kilo 17,89
(12 klantbeoordelingen)

Deze overheerlijke rundersaucijzen zijn gewikkeld in de allerdunste schapendarmen en gekruid met natuurlijke kruiden. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Verpakt per twee.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Rundersaucijs in schapensnaar

Deze rundersaucijs worstjes zijn verpakt in de dunste schapendarm. De dunne schapensnaar die bij deze worstjes wordt gebruikt scheurt wat makkelijker, daarom hebben wij de saucijzen iets dunner gemaakt.

We maken de rundersaucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus. Limousin of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vlees verhouding om de runder saucijs sappig te houden. De rundersaucijs wordt gekruid met natuurlijke kruiden.

TIP: Bekijk ook onze lamsvleesworstjes, die zijn ook gewikkeld in schapensnaar.

Rundersaucijs gevuld in schapensnaar, de lekkerste braadworstjes

Rundersaucijs bereiden

Hoe voorkomt u dat de rundersaucijs openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden? Gebruik onze tips!

  • Let er allereerst op dat de runder-saucijs niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN. Leg de rundersaucijs hierom zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet. Laat de runder saucijs goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de runder saucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

 

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Rundersaucijs ontdooien

De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode
Het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Gewicht 0.180 kg
gewicht

2×100 gram, 5×125 gram

ingrediënten

99% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, paprikapoeder, zeezout, koriander, zwarte peper, gember, natuurlijk aroma.

allergeen

koriander

Voedingswaarde
Runder saucijs rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

12 beoordelingen voor Rundersaucijs in schapensnaar (180 gram)

  1. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Lekkere fijne smaak

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geweldig product

  3. H Smits (geverifieerde eigenaar)

    Smaak vol zonder onnodige toevoegingen

  4. Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar)

    Ook heel erg lekker

  5. Wessel (geverifieerde eigenaar)

    Goed spul

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top