Actie!
Productcode 1298 Categorieën , , Productsoort ,

Runder saucijs in schapensnaar, 180 gram

2,90

180 gr. Prijs per kilo 16,11
(5 klantbeoordelingen)

Runder saucijs in een dun velletje schapensnaar. 2 x 90 gram

Deze overheerlijke rundvlees saucijzen zijn gewikkeld in de allerdunste schapendarmen en gekruid met biologische kruiden. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

Bereidingstip: Hoe voorkomt u dat de runder saucijs openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden?

  • Let er allereerst op dat de runder-saucijs niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg de runder saucijs zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de runder saucijs goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grilt u de runder saucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de runder saucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Runder saucijs in schapensnaar

Van biologische Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin Rund

Deze runder saucijs worstjes zijn verpakt in de dunste schapendarm. De dunne schapensnaar die bij deze worstjes wordt gebruikt scheurt wat makkelijker, daarom hebben wij ze iets dunner gemaakt ( 2×90 gram). Volg verder de volgende tips om te voorkomen dat de verse worst openbarst of dat de vulling eruit kruipt tijdens het bereiden.

We maken de runder saucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vlees verhouding om de runder saucijs sappig te houden. De runder saucijs wordt gekruid met biologische kruiden. De saucijzen worden verpakt en verkocht per twee stuks à 90 gr per stuk.

SKAL* BIO CONTROLE

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

Vind hier ons bio-bedrijf * SKAL is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

TIP runder saucijs ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin Runderen

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.

Wist u dit over grasgevoerde natuurvlees?

  •  Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
TIP: Bekijk ook onze lamsvleesworstjes, die zijn ook gewikkeld in schapensnaar.
Gewicht 0.180 kg
gewicht

2×100 gram, 5×125 gram

ingrediënten

99% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, paprikapoeder, zeezout, koriander, zwarte peper, gember, natuurlijk aroma.

allergeen

koriander

Voedingswaarde
Runder saucijs rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

5 beoordelingen voor Runder saucijs in schapensnaar, 180 gram

  1. H Smits (geverifieerde eigenaar)

    Smaak vol zonder onnodige toevoegingen

  2. Vera Drost (geverifieerde eigenaar)

    👍

  3. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk Goed gekruid

  4. Désirée Schimmel (geverifieerde eigenaar)

    Ligt nog in de vriezer

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Prima

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top