Botten kopen voor zelfgemaakte bouillon
Runderbotten zijn erg geschikt voor het maken van bouillon. En juist bouillon van botten van grasgevoerde koeien is erg gezond. Zo’n bouillon bevat dan veel omega 3 vetzuren, CLA, vitamine E, gelatine en collageen.
Het summum op het gebied van gezonde voeding!
Met uw eigen getrokken bottenbouillon heeft u geen bouillonblokjes meer nodig. En dat is goed nieuws, want die zitten vaak stampvol e-nummers, waaronder ongezonde smaakversterkers. U kunt de bottenbouillon gebruiken om zo als bouillon te drinken, als basis voor een soep gebruiken of in sauzen en gerechten toepassen.
Liever Botten kopen in een kleinere hoeveelheid? De botten zijn ook te koop in porties van 1 kilo.
Daarnaast hebben we ook varkensbotten en lamsbotten in ons assortiment. Tevens echte aanraders voor krachtige, smaakvolle bouillons! Of ga juist voor gemak en koop een van onze kant-en-klare bottenbouillons.
Transparant over de herkomst
Onze runderbotten zijn afkomstig van onze eigen Angus, Hooglander en Limousin runderen. De kuddes grazen in natuurgebieden op Nederlandse bodem. Hierbij kunt u denken aan natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, Natuurmonumenten en nog veel meer. Hier helpen ze de vele natuur landschappen te onderhouden.
Omdat de runderen zelf hun voedsel bijeen grazen en niet worden bijgevoerd, is ons vlees 100% grasgevoerd natuurvlees. Dit geeft het vlees een unieke smaak en een meer magere structuur dan andere soorten rundvlees.
Bottenbouillon maken
Een bouillon met runderbotten maken is erg gemakkelijk. Met de volgende stappen kunt u een heerlijke, gezonde bouillon trekken:
- Haal de runderbotten plusminus 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen.
- Gebruik een (grote) soeppan en vul deze met water en eventueel de gewenste groenten.
- Voeg de runderbotten toe aan de pan en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het geheel zo’n 3 uren trekken met een deksel op de pan.
- Haal tot slot de runderbotten uit de pan en zeef de bouillon.
Botten kopen en bewaren
De botten van onze Angus, Limousin en Hooglander runderen koopt u eenvoudig online in een verpakking van 1 kilo of 10 kilo. Met deze 10 kilo verpakking kunt u flink wat bouillon maken en invriezen in handige porties.
Zo heeft u altijd een gezonde bouillon in huis die helemaal naar uw smaak is. Zorg & Natuur levert vrijwel al het vlees diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis.
- U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°.
- Het is aan te raden uw bestelling direct in uw vriezer te leggen, mocht u het niet in 1-2 dagen na levering willen bereiden.
- In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C.
- Is het rundvlees bereid? Dan kan het ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
top
its ok
De runderbotten waren degelijk verpakt. Ik trek er een gezonde bouillon van die o.a. heel veel gelatine bevat.
Uitstekende smaak