Runderbot voor een gezonde bouillon
Runderbotten zijn erg geschikt voor het maken van bouillon. En bouillon van botten van grasgevoerde koeien is erg gezond, met veel omega 3 vetzuren, CLA, vitamine E, gelatine en collageen. Het summum op het gebied van gezonde voeding. U kunt de bottenbouillon gebruiken om zo als bouillon te drinken, als basis voor een soep gebruiken of in sauzen en gerechten toepassen .
Met uw eigen getrokken bottenbouillon heeft u geen bouillonblokjes meer nodig. En dat is goed nieuws, want die zitten vaak stampvol e-nummers, waaronder ongezonde smaakversterkers.
Daarnaast hebben we ook varkensbotten en lamsbotten in ons assortiment. Ook echte aanraders voor krachtige, smaakvolle bouillons! Of ga juist voor gemak en koop een kant-en-klare bottenbouillon.
Herkomst van ons vlees
Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen tussen zoogkoeien, kalfjes en stieren. De kuddes zijn grazen in natuurgebieden op Nederlandse bodem. Hierbij kunt u denken aan natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, Natuurmonumenten en nog veel meer.
Omdat de runderen zelf hun voedsel bijeen grazen en niet worden bijgemest met commercieel voer, is ons vlees 100% grasgevoerd natuurvlees. Dit geeft het vlees een unieke smaak en een meer magere structuur dan andere soorten rundvlees.
Runderbotten bouillon maken
Een bouillon met runderbotten maken is zeer gemakkelijk. Volg de volgende stappen voor het trekken van een gezonde bouillon:
- Haal de runderbotten plusminus 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen.
- Gebruik een (grote) soeppan en vul deze met water en eventueel de gewenste groenten.
- Voeg de runderbotten toe aan de pan en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het geheel zo’n 3 uren trekken met een deksel op de pan.
- Haal tot slot de runderbotten uit de pan en zeef de bouillon.
Runderbotten bewaaradvies
Zorg & Natuur levert vrijwel al het vlees diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis. U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°. Het is aan te raden uw bestelling direct in uw vriezer te leggen, mocht u het niet spoedig willen bereiden. Vries ontdooit rundvlees niet opnieuw in.
In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C. Is het rundvlees bereid? Dan kan het ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
Goed voor bottenbouillon
Gebruiken we om bottenbouillon van te maken als basis voor diverse soepen. Smaakt en ruikt zoals beppe ze maakte
Heerlijke beenmerg voor flinke dosis collageen. Ook super in jus te mengen
Ideaal voor soep of stoofvlees
Geeft heerlijke soep