Rundergehakt zonder toevoegingen
Smakelijk rundergehakt van eigen, grasgevoerde runderen uit natuurgebieden in Nederland. Zonder toevoegingen, met een heerlijke volle vleessmaak. Het gehakt wordt gemaakt uit verschillende delen van het rund. Dit zorgt voor een lekkere vet/vleesverhouding.
Rundergehakt van grasgevoerd natuurvlees
U wilt graag weten wat u eet. Uw gezondheid is tenslotte heel belangrijk. Gezond zijn en gezond blijven gaat niet vanzelf. Ons gehakt is gemaakt van het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en is favoriet bij vele chefs.
Kies eens vaker voor grasgevoerd vlees. Dit houdt in dat de dieren niet worden bijgemest met commercieel voer. Met het grasgevoerde natuurvlees van onze grazers heeft u die zekerheid. Wij leveren heerlijk en puur natuurvlees van de beste rassen.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rijping van het vlees
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).
Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
Echt heel anders van kleur, structuur en smaak dan het gehakt uit de supermarkt!
Aan veel bio gehakt uit diverse supermarkten zat naar onze mening altijd een apart luchtje, dus dat kochten we maar niet meer. Bij Zorg&Natuur dan ook niet heel veel gehakt besteld maar dat gaat wel meer worden, heerlijke gehakt zonder luchtje een rare smaak!!
Zoals met alle gehakt van zorgnatuur is ook deze super smaakvol. Ook blijft er door het ontbreken van (veel) water veel meer vlees over in vergelijking met bio vlees uit de supermarkt
Top gehakt!
Er valt gewoon niets op aan te merken. Goed verpakt en vol smaak. Wetend dat dit vlees ook nog eens grasgevoerd is maakt mij zeker van hoe goed dit vlees is voor mijn gezondheid. Geen onnodige omega 6 vetten in het vlees door bijvoering van granen…Dat helpt ongelooflijk veel bij het in stand houden van mijn vereiste balans tussen omega 3 en 6 vetten.