Runderhart

5,14

450 gr. Prijs per kilo 11,42
(10 klantbeoordelingen)

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar runderhart kan bereid worden tot heerlijk mals vlees. Hart is namelijk een grote spier en hierdoor een goede biefstuk. Het magere spiervlees wordt, ondanks de leuke recepten die te vinden zijn, vooral nog gebruikt als diervoeding.

Durft u het aan? Maak bijvoorbeeld een heerlijke runderhart saté. Om uw vingers bij af te likken en reuze gezond!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Reuze gezond runderhart

Runderhart is zoals de naam al zegt het hart van een rund. Ook al wordt dit stuk vlees vaak nog gebruikt als diervoeding in Nederland, u kunt er heerlijke gerechten mee maken. Bovendien is runderhart, net zoals ander orgaanvlees, reuze gezond. Mineralen en vitamines tref je in deze stukken in hoge hoeveelheden aan. Zonde om niet te bereiden. Wij pleiten dan ook graag voor ‘Van kop tot staart koken’. Maak ook eens kennis met andere ‘vergeten delen’ van het rund.

Runderhart, onderdeel van ons 'van Kop tot Staart' concept

De herkomst van ons vlees

Onze rundvlees producten zijn afkomstig van onze biologische Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Wij laten onze kuddes in Nederlandse natuurgebieden grazen. Hier dragen zij bij aan het onderhouden van de terreinen en kunnen ze in alle vrijheid genieten. De kuddes bestaan uit diverse samenstellingen. Zo hebben we kuddes van zoogkoeien en kalveren, geleid door een dominante stier. Ook zijn er kuddes van alleen stieren, net zoals in het wild.

Van tijd tot tijd slachten wij een rund. Zo kunnen we een gezonde balans in de kudde behouden voor de toekomst. Wij gaan zorgvuldig om met de delen die het rund ons geeft en zijn dan ook helemaal fan om ‘Van kop tot staart’ te eten. Wij laten het vlees minimaal drie weken rijpen. Zo ontstaat er extra veel smaak en malsheid in de delen.

 

Biologisch vlees uit de natuur, een gezonde keuze

 

Runderhart bereiden

Omdat een runderhart constant aan het werk is geweest, kan het vlees sneller taai worden. Met de juiste bereiding kan dit voorkomen worden. Probeert u eens het recept van Sebastiaan Alferink, kok bij Circl restaurant in Amsterdam voor het maken van runderhart saté.

Ingrediënten

  • Runderhart
  • 500 gr paprika
  • 1 stuk knoflook
  • 4 tenen komijn
  • 2 el chilipoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl zeezout
  • 2 tl olijfolie
  • 4 el rode wijnazijn

Bereiding

  1. Ontdoe de harten van nerven, vlies en vet.
  2. Snijd het hart in blokjes (2 bij 2 cm) en was deze in ijskoud water en dep goed droog.
  3. Maal alle ingrediënten, behalve het hart, tot een gladde marinade.
  4. Marineer de stukjes hart voor minimaal 4 uur en liefst een dag van te voren.
  5. Spies de saté en grill kort en hard over hoog vuur op de bbq of in de pan.
  6. Serveer met saus naar keuze, bijvoorbeeld romige chilimayo (2 el mayonaise, 2 el crème fraise, 1 el habanero hotsaus of gele sriracha). Smaakt ook erg lekker met quinoa salade.

Runderhart sate, het lekkerste recept

Runderhart kopen

Er zullen niet veel plekken zijn waar u runderhart en ander orgaanvlees kunt kopen. Zorg & Natuur biedt u graag de mogelijkheid ook deze minder courante delen van dieren te kopen en proeven. Een smaakvolle beleving gegarandeerd!

Houdt u er rekening mee dat onze vleesproducten diepgevroren bij u worden geleverd. Wij laten het vlees na rijping, versnijding en verpakking namelijk direct invriezen. Allemaal door professionals. Ontdooien kan het beste in de koelkast. Met wat minder tijd kunt u het ook in koud water leggen (in een waterdichte zak) of ontdooien in de magnetron. Deze laatste opties raden wij u niet aan als u het vlees wilt marineren. Het koude water en de magnetron hebben namelijk invloed op de bederfelijkheid en vragen om een directe bereiding na ontdooiing.

Gewicht 0.450 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Rundvlees rauw <5% vet per 100 gr
Energie 459/109 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 22,6 gram
Zout 0,063 gram

10 beoordelingen voor Runderhart

  1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Blij dat wij kunnen genieten van deze minder bekende orgaan. . Helaas is er maar een per dier! Het is soms niet op voorraad!

  2. frank s. (geverifieerde eigenaar)

    Lekkerste stukje, onbekend vlees….

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Kwaliteit product

  4. diederikmasure (geverifieerde eigenaar)

    Prachtig stuk vlees, een genot om in stukjes te snijden (echt waar, had ik niet verwacht). Gebruik het vaak in stoofpotjes.

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    .

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top