Reuze gezond runderhart
Runderhart is zoals de naam al zegt het hart van een rund. Ook al wordt dit stuk vlees vaak nog gebruikt als diervoeding in Nederland, u kunt er heerlijke gerechten mee maken. Bovendien is runderhart, net zoals ander orgaanvlees, reuze gezond. Mineralen en vitamines tref je in deze stukken in hoge hoeveelheden aan. Zonde om niet te bereiden. Wij pleiten dan ook graag voor ‘Van kop tot staart koken’. Maak ook eens kennis met andere ‘vergeten delen’ van het rund.
De herkomst van ons vlees
Onze rundvlees producten zijn afkomstig van onze grasgevoerde Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Wij laten onze kuddes in Nederlandse natuurgebieden grazen. Hier dragen zij bij aan het onderhouden van de terreinen en kunnen ze in alle vrijheid genieten.
De kuddes bestaan uit diverse samenstellingen. Zo hebben we kuddes van zoogkoeien en kalveren, geleid door een dominante stier. Ook zijn er kuddes van alleen stieren, net zoals in het wild. Om hierin een gezonde balans te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een dier.
Wij gaan zorgvuldig om met de delen die het rund ons geeft en zijn dan ook helemaal fan om ‘Van kop tot staart’ te eten. Wij laten het vlees minimaal drie weken rijpen. Zo ontstaat er extra veel smaak en malsheid in de delen.
Runderhart bereiden
Omdat een runderhart constant aan het werk is geweest, kan het vlees sneller taai worden. Met de juiste bereiding kan dit voorkomen worden. Probeert u eens het recept van Sebastiaan Alferink, kok bij Circl restaurant in Amsterdam voor het maken van runderhart saté.
Ingrediënten
- Runderhart
- 500 gr paprika
- 1 stuk knoflook
- 4 tenen komijn
- 2 el chilipoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 tl zeezout
- 2 tl olijfolie
- 4 el rode wijnazijn
Bereiding
- Ontdoe de harten van nerven, vlies en vet.
- Snijd het hart in blokjes (2 bij 2 cm) en was deze in ijskoud water en dep goed droog.
- Maal alle ingrediënten, behalve het hart, tot een gladde marinade.
- Marineer de stukjes hart voor minimaal 4 uur en liefst een dag van te voren.
- Spies de saté en grill kort en hard over hoog vuur op de bbq of in de pan.
- Serveer met saus naar keuze, bijvoorbeeld romige chilimayo (2 el mayonaise, 2 el crème fraise, 1 el habanero hotsaus of gele sriracha). Smaakt ook erg lekker met quinoa salade.
Runderhart kopen
Er zullen niet veel plekken zijn waar u runderhart en ander orgaanvlees kunt kopen. Zorg & Natuur biedt u graag de mogelijkheid ook deze minder courante delen van dieren te kopen en proeven. Een smaakvolle beleving gegarandeerd!
Houdt u er rekening mee dat onze vleesproducten diepgevroren bij u worden geleverd. Wij laten het vlees na rijping, versnijding en verpakking namelijk direct invriezen. Allemaal door professionals. Ontdooien kan het beste in de koelkast. Met wat minder tijd kunt u het ook in koud water leggen (in een waterdichte zak) of ontdooien in de magnetron. Deze laatste opties raden wij u niet aan als u het vlees wilt marineren. Het koude water en de magnetron hebben namelijk invloed op de bederfelijkheid en vragen om een directe bereiding na ontdooiing.
Amazing quality and good taste
Netjes verpakt, goed product. Netjes op tijd geleverd.
Topkwaliteit
Zeer lekker!
Smaakt net als steak, goeie kwaliteit!