Runderknakworst glutenvrij en zonder nitriet
Met deze sappige, dunne runderknakworstjes van puur rundvlees maak je snel de lekkerste snacks en tussendoortjes. Bijvoorbeeld een broodje hotdog of een knakworstje in bladerdeeg? Even rollen, kort in de oven…en klaar!
De runderknakworstjes lenen zich ook goed voor een heerlijke ovenschotel of bijvoorbeeld bij zuurkool met uitjes, mosterd en/of ketchup. Zelfs de kids zullen ervan smullen!
De worstjes zijn gekruid met natuurlijke specerijen en zout. Daarnaast zijn ze gemaakt met glutenvrij rijstmeel en zonder nitriet.
Waarom zonder nitriet?
Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de knakworst mooi roze kleurt en wordt door bijna alle fabrikanten gebruikt om commerciële redenen. Het is een veel besproken onderwerp en veel mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken.
Gelukkig zijn onze runderknakworstjes zijn nitrietvrij, en uitsluitend gekruid met natuurlijke kruiden.
Runderknakworst bereiden
- Verwarm de runderknakworsten in een pannetje met wat water, maar laat ze niet koken!
- Warm het water in een pannetje op de laagste stand. Laat de knakworsten niet koken!
- Als er waterdamp van het vocht afkomt, zijn ze klaar.
Serveertip van een klant: Maak een sausje van Turkse yoghurt, pittige mosterd en geraspte augurk. Yum!
Onze knakworstjes worden apart en zonder vocht verpakt zodat ze ingevroren kunnen worden.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rijping van het vlees
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C). Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
Veel lekkerder dan het bekende merk
Top lekker deze knakworsten!
De echte knakworst van vroeger, vol van smaak!
Heerlijk!
Lekker.