Rundermilt van grasgevoerd rund
Vol en krachtig van smaak. Vanwege het ijzergehalte is dit een populair voeding-supplement. Maar waarom zou U supplementen gebruiken als U het in de gewone voeding kan verwerken? Dit orgaanvlees bevat zelfs tot 5x zoveel ijzer als de runderlever.
Bereidingstip: Maak een traditioneel Siciliaans broodje rundermilt. Kook de milt en bak hem vervolgens licht zodat het vlees heerlijk zacht wordt. Serveer met citroen of ricotta en/of caciocavallo-kaas.
Rundermilt valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept
Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.
Waar komt de rundermilt vandaan?
Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Kwaliteit
Weet niet moet het nog geven
Bijzonder, heel goed vlees, maar ik lust het niet.