Runderrollade; heerlijk vlees in een touwtje
Runderrollade is een groot stuk vlees gemaakt van verschillende gekruide plakken rundvlees welke om elkaar zijn gedraaid en bij elkaar worden gehouden met een touwtje. Na het braden kan het touwtje worden verwijderd om het vlees in plakken te snijden.
Deze sappige runderrollade is een echte klassieker voor hoogtijdagen als feestdagen en verjaardagen, maar serveer hem uiteraard ook gerust op een ‘normale’ dag. In de oven heeft hij wat tijd nodig, maar verder is het weinig werk voor de kok. Een ideaal gerecht voor een wat groter gezelschap.
Onze rollade wordt gebalanceerd gekruid met natuurlijke kruiden en specerijen zoals zout, peper, kruidnagel, koriander, nootmuskaat en gember. Dit vlees is vrij van schadelijke e-nummers, kunstmatige aroma’s en kleurzout. Ook verkrijgbaar als dungesneden rollade (broodbeleg).
Runderrollade van grasgevoerd natuurvlees
Het rundvlees van Zorg & Natuur is 100% natuurvlees. Zo ook onze runderrollade. De kuddes van onze Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen grazen namelijk in de vrije natuur. Gewoon op Nederlandse bodem. Denk hierbij aan natuurgebieden van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân en Natuurmonumenten. De runderen hebben hier alle ruimte om hun eigen, kruidenrijke voedsel bijeen te grazen en worden niet bijgemest. Bovendien zijn onze runderen niet in aanraking geweest met hormonen en antibiotica.
Onze dieren kunnen in alle rust opgroeien in sociale kuddes met verschillende samenstellingen tussen zoogkoeien, kalfjes en stieren. Van tijd tot tijd laten wij een rund slachten. Zo kunnen wij een gezonde balans in de kuddes behouden voor de toekomst. Uit respect voor de dieren, gebruiken wij vrijwel alle delen. We noemen dit concept ‘Van kop tot staart’ eten. Zelfs de schedels kunt u bij ons in de winkel kopen. Bent u nieuwsgierig naar welke stukken er allemaal van een rund komen? Bekijk al onze grasgevoerde rundvlees producten.
Runderrollade braden
De rollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd kruidenmengsel. U hoeft hem alleen even rondom aan te braden in de pan en zo’n 45 minuten te laten garen in de oven (op 175 graden). Vergeet niet de rollade tijdig uit de koelkast te halen; hij moet op moment van bereiding op kamertemperatuur zijn.
Rollade bewaaradvies
Vlees van Zorg & Natuur wordt, met een speciale foodservice, diepgevroren bij u geleverd. Het is aan te raden uw vleesbestelling direct na ontvangst in de vriezer te bewaren, mocht u het niet binnenkort willen bereiden. U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°. In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C. Is het rundvlees bereid? Dan kan het ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
Voordat een rollade bereid kan worden, dient deze ontdooit te worden. Haal dit grote stuk vlees tijdig uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de koelkast. Doe dit bijvoorbeeld de avond van tevoren. Heeft u wat minder tijd? Leg het vlees dan in een waterdichte verpakking in koud water. Ververs elk half uur het water en de runderrollade zal in 3-5 uur ontdooien. Vries ontdooit rundvlees niet opnieuw in.
Prachtig stuk mals rundvlees. was een succes tijdens ons oudjaar diner
Heerlijke magere rollade, bleef goed in vorm en was héerlijk!
Heerlijk
Prachtig vlees, heerlijk geurend. Goed verzorgde verzending.
Zeer verfijnde smaak