Productcode 145 Categorie: Productsoort

Runderrookvlees

8,30

200 gr. Prijs per kilo 41,50
(9 klantbeoordelingen)

Runderrookvlees is een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief van het rund, waarbij het vlees met zeezout wordt ingewreven en minimaal zes weken ‘in de wind’ moet drogen in de koeling.

Dankzij ons lange rijpingsproces is de smaaksensatie verrassend intens. Wij snijden het rookvlees zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Voor de fijnproever!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Runderrookvlees (carpaccio) zonder e-nummers

Een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief* van het rund, waarbij het vlees met zeezout wordt ingewreven en minimaal zes weken ‘in de wind’ moet drogen in de koeling.

Dankzij het lange rijpingsproces is de smaaksensatie van ons runderrookvlees verrassend intens. Wij snijden het rookvlees zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Voor de fijnproever!

* Vaak wordt rookvlees van de achtermuis gemaakt, wat net een andere structuur en smaak geeft. Onze variant rookvlees van rosbief heeft een iets andere textuur. Deze is niet zo zout, zodat je heel goed de mooie smaak van het vlees proeft.

Runderrookvlees (carpaccio) van Black Angus

Runderrookvlees van grasgevoerde runderen

Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

 

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.

In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C). Vervolgens verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderrookvlees per 100 gr
Energie 457/108 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0,5 gram
waarvan suikers 0,5 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,0 gram
Zout 1,8 gram

9 beoordelingen voor Runderrookvlees

  1. Alma Soeteman (geverifieerde eigenaar)

    Super lekker vleesje, hier maak ik carpaccio maaltijd salades van, vooral heerlijk op een warme dag

  2. R. B. (geverifieerde eigenaar)

    Gewoon lekker

  3. Marco V. (geverifieerde eigenaar)

    was top op brood

  4. Bart Janssen (geverifieerde eigenaar)

    Veel te zout

  5. Diny (geverifieerde eigenaar)

    Lekker iets minder zout dan super

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top