Runderrookworst zonder nitriet
Deze heerlijke, ambachtelijke runderrookworst wordt gemaakt van fijn gemalen natuurvlees. De rookworst is koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers, wat een bijzondere smaak geeft. Bovendien is deze runderrookworst nitrietvrij.
Wat betekent nitrietvrij?
Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de worst mooi roze kleurt en door bijna alle fabrikanten wordt gebruikt om commerciële redenen. Het is een veelbesproken onderwerp en steeds meer mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken. Gelukkig is onze rookworst nitrietvrij. Wij gebruiken natuurlijke kruiden en zeezout. Nog meer trek gekregen in worstjes? Wij hebben een speciale pagina gemaakt met alle worsten uit ons assortiment.
Grasgevoerd rund
Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees.
Wij houden de runderen niet voor vleesproductie. Juist om een gezonde balans voor de toekomst te behouden in de kuddes, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Dit geeft ons heerlijk, puur natuurvlees waarvan we bij voorkeur “van Kop tot staart eten”.
Runderrookworst bereiden
Het bereiden van een runderrookworst vraagt wat meer tijd dan de kant-en-klare supermarkt worst, maar dan heeft u daarna ook een niet te vergelijken smaak. U kunt de runder rookworst op de volgende manier bereiden:
- Leg de worst in koud water en zet het op middelhoog vuur.
- Laat de worst 20-25 minuten wellen in het water. Zorg ervoor dat het water net niet kookt.
- Laat het water niet te veel borrelen, dan kan het velletje knappen en lopen juist die lekkere sappen eruit.
- Laat de rookworst even rusten onder wat aluminiumfolie. Zo kunnen vleessappen zich nog beter verspreiden, wat de smaak ten goede komt.
- Snijd de runderrookworst met een scherp mes en serveer deze bij bijvoorbeeld een stamppot of bij de borrel. Erg lekker met grove mosterd!
Rookworst ontdooien
Om de celstructuur en smaak van het vlees te behouden, wordt doorgaans al ons vlees diepgevroren geleverd. U kunt het zo thuis direct in de vriezer leggen of laten ontdooien voor gebruik. Er zijn diverse manieren om vlees te ontdooien. We geven u graag wat tips:
De traditionele methode: de koelkast
- Leg het vlees verpakt en op een schaal in de koelkast.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te gebruiken.
De snelle methode: koud water
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen.
- Een runderrookworst zal in circa 1 uur ontdooit zijn.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te gebruiken.
Ouderwets lekkere rookworst
Hoewel we inmiddels bijna allemaal de rookworst uit de supermarkt gewend zijn, wint de ambachtelijke rookworst het altijd qua smaak. We zijn dan ook trots op deze ouderwets lekkere rookworst van grasgevoerd rundvlees. Heb je deze rookworst eenmaal geproefd dan wil je niet anders meer. Of nu ja misschien wil je al onze smaakvolle rookworsten gaan proberen. We hebben naast deze rookworst van rund ook nog een heerlijke Kip rookworst, Rookworst van Scharrelvarken en Exmoor Rookworst.
Ambachtelijke rookworst online bestellen
Ook deze overheerlijke ambachtelijke rookworst van natuurvlees kunt u eenvoudig online bestellen. De rookworst wordt diepgevroren aan huis geleverd. U kunt deze bewaren in de vriezer of direct in de koelkast leggen om te laten ontdooien. Het bestellen van vlees en ambachtelijke vleeswaren en worsten is zo simpel als het maar kan. U kiest de producten die u wilt bestellen, kiest uw afrekenmethode en de gewenste afleverdag. Wij gaan uw bestelling verwerken en de avond voordat uw bestelling geleverd wordt, krijgt u van onze vervoerder Vers & Fijn een mail met een tijdsvak. Vers en Fijn werkt met diepvriesauto’s om uw bestelling bevroren te kunnen leveren. We gebruiken geen koudijs of koelelementen in de verpakking.
Onze producten worden diepgevroren geleverd en bij u thuis bezorgd tot aan de voordeur met diepvriestransport. Al onze producten betreffen natuurproducten die op ambachtelijke wijze worden gemaakt, ook de runderrookworst. Hierdoor kan kleur, vetgehalte en smaak per keer iets verschillen.
Laatst rookworst geprobeerd, vanaf nu zijn voor mij de standaard unox rookworsten vieze dingen geworden. Kortom zeer aan te bevelen!
Oh zo lekker!
Koud of warm, beide heerlijk
Dit is pas rookworst zonder smerig kip separator vlees bazen worst!
Mooi eerlijk product met een fijne rook smaak