Productcode 1305 Categorieën , Productsoort ,

Runderrookworst (koud gerookt)

5,05

210 gr. Prijs per kilo 24,05
(24 klantbeoordelingen)

Ambachtelijke runderrookworst, koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers. Gemaakt van fijngemalen natuurvlees van onze grasgevoerde Angus, Limousin of Hooglander runderen.

Heerlijk voor bij de stamppot of als warme borrelhap met wat grove mosterd.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Runderrookworst zonder nitriet

Deze heerlijke, ambachtelijke runderrookworst wordt gemaakt van fijn gemalen natuurvlees. De rookworst is koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers, wat een bijzondere smaak geeft. Bovendien is deze runderrookworst nitrietvrij.

Wat betekent nitrietvrij?
Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de worst mooi roze kleurt en door bijna alle fabrikanten wordt gebruikt om commerciële redenen. Het is een veelbesproken onderwerp en steeds meer mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken.

Gelukkig is onze rookworst nietrietvrij. Wij gebruiken uitsluitend biologische kruiden en zeezout. Nog meer trek gekregen in worstjes? Wij hebben een speciale pagina gemaakt met alle worstjes uit ons assortiment, bekijk ze allemaal hier.

Heerlijke runderrookworst van Schotse Hooglander vlees

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees.

Al onze runderen zijn biologisch gecertificeerd en grazen in sociale kuddes. Onze rassen zijn in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Om een gezonde balans voor de toekomst te behouden in de kuddes, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Dit geeft ons heerlijk, puur natuurvlees waarvan we bij voorkeur “van Kop tot staart eten”.

 

Runderrookworst bereiden

Het bereiden van een runderrookworst vraagt wat meer tijd dan de kant-en-klare supermarkt worst, maar dan heeft u daarna ook een niet te vergelijken smaak. U kunt de runderrookworst op de volgende manier bereiden:

  1. Leg de worst in koud water en zet het op middelhoog vuur.
  2. Laat de worst 20-25 minuten wellen in het water. Zorg ervoor dat het water net niet kookt.
  3. Laat het water niet te veel borrelen, dan kan het velletje knappen en lopen juist die lekkere sappen eruit.
  4. Laat de rookworst even rusten onder wat aluminiumfolie. Zo kunnen vleessappen zich nog beter verspreiden, wat de smaak ten goede komt.
  5. Snijd de runderrookworst met een scherp mes en serveer deze bij bijvoorbeeld een stamppot of bij de borrel. Erg lekker met grove mosterd!

Runderrookworst van biologische Black Angus en Hooglander rund

Rookworst ontdooien

Om de celstructuur en smaak van het vlees te behouden, wordt doorgaans al ons vlees diepgevroren geleverd. U kunt het zo thuis direct overheven in uw vriezer of laten ontdooien voor gebruik. Er zijn diverse manieren om vlees te ontdooien. We geven u graag wat tips:

De traditionele methode: de koelkast

  1. Leg het vlees verpakt en op een schaal in de koelkast.
  2. Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  3. Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te gebruiken.

De snelle methode: koud water

  1. Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  2. U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen.
  3. Een runderrookworst zal in circa 1 uur ontdooit zijn.
  4. Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te gebruiken.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode: de magnetron

  1. Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  2. Leg het vlees vervolgens op een bord in de magnetron.
  3. Gebruik de ontdooi-stand, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees.
  4. De magnetron zal de rookworst op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Gebruik het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Gewicht 0.210 kg
Ingrediënten Rundvlees, varkensdarm, zeezout, witte peper, foelie, koriander, nootmuskaat, cardamon
Voedingswaarde
Rundvlees gekookt per 100 gr
Energie 995/240 kJ/kcal
Vetten 20 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
Koolhydraten 2,0 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 13,0 gram
Zout 0,933 gram

24 beoordelingen voor Runderrookworst (koud gerookt)

  1. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    We willen nu echt nooit meer een andere…..

  2. Janine (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk bij een stampotje of op de borrelplank

  3. frank s. (geverifieerde eigenaar)

    hij was lekker

  4. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Een heel smaakvol worstje. Lekker gekruid

  5. N Noest (geverifieerde eigenaar)

    heerlijk stevige eerlijke rook worst

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top