Braadworst van natuurvlees
De runderbraadworsten worden geleverd per 2 stuks. Tijdens het verwerken van dit vlees worden natuurlijke kruiden toegevoegd. Er zitten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten in deze smaakvolle braadworsten.
We hebben vele braadworsten en saucijzen in ons assortiment van zowel rundvlees, varkensvlees en wild. Met of juist zonder een extra smaakje. Eventueel gerookt of gedroogd. Bekijk bijvoorbeeld eens onze runderworstjes (mosterd-ui), de gedroogde venkelworst of onze heerlijke rookworst van varkensvlees.
Waar komt de braadworst vandaan?
De runderbraadworst van Zorg & Natuur wordt gemaakt van het kwalitatieve vlees van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen. De smaak van het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd.
De runderen grazen hun gevarieerde voedsel zelf bijeen in Nederlandse natuurgebieden. Ze hebben een vrij leven en worden niet bijgemest met krachtvoer. Onze runderen zijn hierdoor volledig grasgevoerd. Wat zorgt voor een puur stukje vlees van Nederlandse bodem. Lees verder over de herkomst van ons vlees. Benieuwd naar meer nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Bereidingstips: een braadworst bakken
De volgende bereidingstips kunnen u helpen een goede braadworst klaar te maken en te voorkomen dat de saucijs openbarst tijdens het bereiden:
- Gebruik een van de onderstaande ontdooi methodes. Wij adviseren de traditionele methode, waarbij u de saucijzen voor het klaarmaken ook nog op kamertemperatuur laat komen.
- De gouden regel is: wellen. Leg de rundersaucijs zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
- Laat de rundersaucijs goed uitlekken nadat u hem uit het water heeft gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
- Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de rundersaucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water bij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Onze braadworsten zijn heerlijk bij traditionele gerechten met aardappelen en groenten, maar ook voor een broodje braadworst of tijdens een gezellig avondje barbecueën.
Rundersaucijs ontdooien
Dit product wordt diepgevroren geleverd. Zo heeft u de mogelijkheid het thuis weer in de vriezer te bewaren. Er zijn diverse methodes om de braadworsten te ontdooien.
De traditionele methode
- Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, soms geeft een verpakking vocht af.
- Plan ruim van tevoren wat je gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
- Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen.
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen.
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
Heerlijke worsten
Smakelijke braadworsten voor bij de stamppot. Heerlijk gekruid.
Sappig en smaakvol, en makkelijk te bereiden. Deze blijft op ons menu staan.