Productcode 112 Categorieën , Productsoort ,

Runder braadworst (2 stuks)

3,82

200 gr. Prijs per kilo 19,10
(38 klantbeoordelingen)

Deze runder braadworsten zijn heerlijke saucijzen van grasgevoerde Black Angus, Hooglander of Limousin runderen. De braadworsten zijn gebalanceerd gekruid en bevatten geen kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen of andere additieven.

Een braadworst van de rund is heerlijk bij traditionele gerechten met aardappelen en groenten, op een broodje of tijdens het barbecueën.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Braadworst van natuurvlees

De runderbraadworsten worden geleverd per 2 stuks (ieder zo’n 100 gram). Tijdens het verwerken van dit vlees worden natuurlijke kruiden toegevoegd. Er zitten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten in deze smaakvolle braadworsten.

We hebben vele braadworsten en saucijzen in ons assortiment van zowel rundvlees, varkensvlees en wild. Met of juist zonder een extra smaakje. Eventueel gerookt of gedroogd. Bekijk bijvoorbeeld eens onze runderworstjes (mosterd-ui), de gedroogde venkelworst of onze heerlijke rookworst van varkensvlees.

Runder braadworst van 100% natuurvlees

Waar komt de braadworst vandaan?

De runderbraadworst van Zorg & Natuur wordt gemaakt van het kwalitatieve vlees van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen. De smaak van het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd.

De runderen grazen hun gevarieerde voedsel zelf bijeen in Nederlandse natuurgebieden. Ze hebben een vrij leven en worden niet bijgemest met krachtvoer. Onze grasgevoerde runderen zijn bovendien bij SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Een puur stukje vlees van Nederlandse bodem dus. Lees verder over de herkomst van ons vlees.

Hooglanders van Zorg & Natuur

Bereidingstips: een braadworst bakken

De volgende bereidingstips kunnen u helpen een goede braadworst klaar te maken en te voorkomen dat de saucijs openbarst tijdens het bereiden:

  1. Gebruik een van de onderstaande ontdooi methodes. Wij adviseren de traditionele methode, waarbij u de saucijzen voor het klaarmaken ook nog op kamertemperatuur laat komen.
  2. De gouden regel is: wellen. Leg de rundersaucijs zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
  3. Laat de rundersaucijs goed uitlekken nadat u hem uit het water heeft gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  4. Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  5. In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de rundersaucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water bij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Onze braadworsten zijn heerlijk bij traditionele gerechten met aardappelen en groenten, maar ook voor een broodje braadworst of tijdens een gezellig avondje barbecueën.

 

Rundersaucijs ontdooien

Dit product wordt diepgevroren geleverd. Zo heeft u de mogelijkheid het thuis weer in de vriezer te bewaren. Er zijn diverse methodes om de braadworsten te ontdooien.

De traditionele methode

  • Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
  • Leg het vlees verpakt op een schaal, soms geeft een verpakking vocht af.
  • Plan ruim van tevoren wat je gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

  • Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen.
  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen.
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

  • Het vlees ontdooien in de magnetron.
  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 99% Grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, paprikapoeder, zeezout, koriander, zwarte peper, gember, natuurlijk aroma
Voedingswaarde
Rundersaucijs rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

38 beoordelingen voor Runder braadworst (2 stuks)

  1. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Sappig en smaakvol, en makkelijk te bereiden. Deze blijft op ons menu staan.

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Prima vlees

  3. Greet (geverifieerde eigenaar)

    Zie boven

  4. Janine (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk bij de borrel

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Lekker

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top