Rundersaucijzen (venkel)
Sappige verse worst met een verrassend smaakaccent dankzij een natuurlijk kruidenmengsel met venkelzaad. Venkel geeft de saucijzen een heerlijke frisse anijssmaak, zonder opdringerig te zijn. Een heel bijzonder worstje!
De lekkerste rundersaucijzen verdienen de beste (voor)bereiding
Met deze slimme tips voorkom je dat verse rundersaucijzen openbarsten of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de rundersaucijzen niet te koud zijn, maar minimaal kamertemperatuur hebben voordat je gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is: WELLEN. Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
- Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
- Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze grasgevoerde Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Een van onze favorieten altijd lekker bij een stamppotje.
Heerlijk met venkelsmaak.
Heerlijk. Goed gekruid!
Lekker fris die venkel smaak.