Runder saucijs zoutloos
Wilt u natrium-arm en zoutloos eten, maar wel lekker? Regelmatig krijgen wij de vraag of wij naast onze onbewerkte producten ook zoutloze worsten /saucijzen verkopen. Vandaar dat wij deze heerlijke runder saucijs zoutloos hebben gelaten. Hij is zo lekker gekruid dat u het zout niet eens mist!
We maken de runder saucijs van verschillende delen van de Aberdeen Angus of Schotse Hooglander. Dit zorgt voor een goede vet/vleesverhouding om hem sappig te houden. Deze runder saucijs is speciaal gemaakt zonder zout maar is toch smaakvol dankzij de natuurlijke kruiden. De saucijzen worden verpakt per twee stuks à 100 gr per stuk.
TIP: Bekijk ook onze varkensvlees-saucijzen, die hebben wij ook in een zoutloze versie!
Runder saucijs bereiden
Hoe voorkomt u dat de runder saucijs openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden? Gebruik onze tips!
- Let er allereerst op dat de runder saucijs niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is WELLEN. Leg de rundersaucijs hierom zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
- Laat de runder saucijs goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
- Op de barbecue grilt u de rundersaucijs rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u de runder saucijs rondom bruin. Vervolgens doet u er een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Runder saucijs van grasgevoerd natuurvlees
Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rundersaucijs ontdooien
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
Makkelijk te bereiden. Ik laat de worst 8 minuten wellen in (niet kokend) heet water, zo is het altijd perfect gaar om te bakken.
Heerlijk met extra kruiden en een beetje keltisch zeezout.
Ik moest flink afvallen om mijn vewicht te halen bij het boksen. Een week met vrijwel geen zout heeft hier zeker bij geholpen. Dit was een lekkere manier om toch eiwit binnen te krijgen. Dank!
Lekker
Vol van smaak.
Top dat jullie een voorzichtig begin hebben met zoutloos in het assortiment, ben benieuwd naar een uitbreiding!