Runderschenkel (met been)

5,84

300 gr. Prijs per kilo 19,47
(36 klantbeoordelingen)

Smaakvolle runderschenkel (met been) van biologische Angus of Limousin runderen. Schenkel wordt gesneden uit de bovenpoot van een rund en is herkenbaar aan het bot in het midden.

Runderschenkel is bij uitstek geschikt om een krachtige bouillon van te trekken of om een stoofschotel mee te maken.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Runderschenkel met been

Schenkel is zeer smaakvol stoofvlees met been en merg, gesneden uit het bovenste deel van de poot. De runderschenkel heeft een ovale vorm en een duidelijk zichtbaar bot. Dit bot zit boordevol fantastische smaakmakers zoals been, merg, zenen en vlees. Dat maakt schenkel bij uitstek geschikt om een krachtige bouillon van te trekken of te laten stoven tot een sappige stoofschotel.

Schenkel is werkvlees, het rund heeft er zijn leven lang op gelopen. Hierdoor heeft dit vlees een stevige structuur en veel bindweefsel. Runderschenkel heeft een paar uur nodig om lekker zacht te worden. De beloning is een heerlijke volle en intense smaak. Uiteraard zijn er ook andere manieren van schenkel met been bereiden. In Italië wordt runderschenkel bijvoorbeeld gebruikt in de Ossobuco. Terwijl Jamie Oliver er een geweldig Mexicaans recept met chili voor heeft geschreven. Dit geeft wel aan dat je alle kanten op kunt met runderschenkel.

Runderschenkel van grasgevoerde runderen

De herkomst van deze runderschenkel

Bij Zorg & Natuur vertellen we u graag over de herkomst van ons vlees. Zo is deze runderschenkel afkomstig van het heerlijke vlees van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen. Deze rassen zijn erg gewild voor vlees door hun bijzondere smaak.

Onze runderen grazen op Nederlandse bodem in diverse natuurgebieden. Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn zelfredzame rassen. Dankzij het kleine formaat van de kalfjes zijn er geen keizersnedes nodig, maar kunnen zij natuurlijk ter wereld komen. Bovendien is het voor deze rassen geen probleem om in wisselende weersomstandigheden en schaarste hun voedsel bij elkaar te zoeken. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Het heerlijke vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees.

Schenkel bereiden

Bekijk hier een recept voor het maken van Mexicaanse chili geschreven door culinair journaliste Klaske Bakker voor Landleven Magazine. Zij heeft dit recept destijds speciaal ontwikkeld voor de schenkel uit ons natuurvleespakket. De botten van de schenkel geven het gerecht extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt!

Runderschenkel met been in chili stoofschotel

 

Wilt u de schenkel gebruiken voor een soep? Voeg dan de schenkel samen met de bouillonblokjes toe, zodra het water kookt in de soeppan. Hierna dient het vuur direct lager worden gezet zodat het water niet meer kookt. Vervolgens laat u de schenkel 3-4 uur trekken. Nadat de bouillon heeft getrokken, haalt u de schenkel uit de pan en kan deze in stukjes worden gesneden. U kunt het vlees weer toevoegen samen met de gewenste soepgroenten en alles nog 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Dat wordt smullen!

Diepgevroren vlees ontdooien

De runderschenkel met been wordt diepgevroren bij onze klanten geleverd, net zoals de meeste vleesproducten uit ons assortiment. Hiermee kunnen wij de kwaliteit van dit smakelijke vlees waarborgen en onze klant de mogelijkheden bieden het vlees direct in eigen vriezer te bewaren.

Er zijn diverse methodes om schenkel met been te ontdooien. Wij adviseren een van de volgende methodes te gebruiken om de smaak van het vlees optimaal te houden:

  1. De traditionele methode: Het vlees tijdig uit de vriezer halen (bijvoorbeeld de avond van tevoren) en langzaam in de koelkast laten ontdooien. Tip: Leg het vlees verpakt op een schaal, want het kan voorkomen dat de verpakking lekt. Bereid het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien.
  2. De snelle methode: Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen. Tip: Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water. U versnelt het dooiproces door ieder half uur het water te verversen. Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

 

Gewicht 0.300 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderschenkel rauw per 100 gr
Energie 495/117 kJ/kcal
Vetten 3,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,6 gram
Zout 0,05 gram

36 beoordelingen voor Runderschenkel (met been)

  1. M.E. van der Kloet (geverifieerde eigenaar)

    Zeer goed

  2. Ivonne B. (geverifieerde eigenaar)

    mooi bouillon

  3. Jeanette (geverifieerde eigenaar)

    Zeer goed

  4. Mario Munoz (geverifieerde eigenaar)

    amazing for bone broth

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top