Productcode 131 Categorie:

Runderschnitzel ongekruid (2 stuks)

7,14

250 gr. Prijs per kilo 28,56
(30 klantbeoordelingen)

Runderschnitzel, ongekruid en niet gepaneerd, 2 stuks

Onze runderschnitzel wordt mooi dun en dwars op de draad afgesneden van magere spierdelen. Ze hoeven maar heel kort in de pan, want ze zijn het lekkerste wanneer het vlees binnenin nog rosé is.

Runderschnitzel is erg lekker om ‘gewoon’ te bakken in boter. Maar U kunt ze natuurlijk ook paneren zoals de Oostenrijkers doen met hun beroemde kalfsschnitzel: De Wienerschnitzel. Dat lijkt veel ingewikkelder dan het is.

  • Leg de runderschnitzel tussen plastic en sla ze mooi plat met een deegroller.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, een schaal met geklopt ei en tot slot door de broodkruim.
  • Ondertussen verhit U een laag olie (of ossenwit) in de pan. Leg de gepaneerde schnitzels in het vet (van zo’n 180 graden) en blijf de pan flink heen en weer schudden tijdens het bakken. De korst kan dan mooi opbollen.
  • Maximaal 2 a 3 minuten per kant …en klaar!

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Natuurvlees runderschnitzel

Onze runderschnitzel wordt mooi dun en dwars op de draad afgesneden van magere spierdelen. Ze hoeven maar heel kort in de pan, want ze zijn het lekkerste wanneer het vlees binnenin nog rosé is.

Runderschnitzel is erg lekker om ‘gewoon’ te bakken in boter. Maar U kunt ze natuurlijk ook paneren zoals de Oostenrijkers doen met hun beroemde kalfsschnitzel: De Wienerschnitzel. Dat lijkt veel ingewikkelder dan het is.

  • Leg de runderschnitzel tussen plastic en sla ze mooi plat met een deegroller.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, een schaal met geklopt ei en tot slot door de broodkruim.
  • Ondertussen verhit U een laag olie (of ossenwit) in de pan. Leg de gepaneerde schnitzels in het vet (van zo’n 180 graden) en blijf de pan flink heen en weer schudden tijdens het bakken. De korst kan dan mooi opbollen.
  • Maximaal 2 a 3 minuten per kant …en klaar!

Runderschnitzel van grasgevoerde runderen

Deze runderschnitzel is gemaakt van het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en is favoriet bij vele chefs.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

 

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.

Extra interessant om te weten: Onze runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd natuurrund
Voedingswaarde
Runderschnitzel ongepaneerd en ongekruid per 100 gr
Energie 503/120 kJ/kcal
Vetten 3,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,0 gram

30 beoordelingen voor Runderschnitzel ongekruid (2 stuks)

  1. Frank Loos (geverifieerde eigenaar)

    Deze MOET je geprobeerd hebben. Lekker in een marinade van goede balsamico, olijfolie, knoflook en peper en zout. Middagje marineren, kort bakken en smullen maar. Perfect stukje vlees.

  2. L Drenth (geverifieerde eigenaar)

    Als of je de Alpen proeft!

  3. N Noest (geverifieerde eigenaar)

    Een lekker snel klaar en heerlijke schnitzel. Wij grillen dit graag met b.v. provinciaalse kruiden

  4. H Smits (geverifieerde eigenaar)

    een echte aanrader

  5. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Nieuwe favoriet bij ons thuis.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top