Natuurvlees runderschnitzel
Onze runderschnitzel wordt mooi dun en dwars op de draad afgesneden van magere spierdelen. Ze hoeven maar heel kort in de pan, want ze zijn het lekkerste wanneer het vlees binnenin nog rosé is.
Runderschnitzel is erg lekker om ‘gewoon’ te bakken in boter. Maar U kunt ze natuurlijk ook paneren zoals de Oostenrijkers doen met hun beroemde kalfsschnitzel: De Wienerschnitzel. Dat lijkt veel ingewikkelder dan het is.
- Leg de runderschnitzel tussen plastic en sla ze mooi plat met een deegroller.
- Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, een schaal met geklopt ei en tot slot door de broodkruim.
- Ondertussen verhit U een laag olie (of ossenwit) in de pan. Leg de gepaneerde schnitzels in het vet (van zo’n 180 graden) en blijf de pan flink heen en weer schudden tijdens het bakken. De korst kan dan mooi opbollen.
- Maximaal 2 a 3 minuten per kant …en klaar!
Runderschnitzel van grasgevoerde runderen
Deze runderschnitzel is gemaakt van het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze rassen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en is favoriet bij vele chefs.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rijping van het vlees
Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
Extra interessant om te weten: Onze runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
Deze MOET je geprobeerd hebben. Lekker in een marinade van goede balsamico, olijfolie, knoflook en peper en zout. Middagje marineren, kort bakken en smullen maar. Perfect stukje vlees.
Als of je de Alpen proeft!
Een lekker snel klaar en heerlijke schnitzel. Wij grillen dit graag met b.v. provinciaalse kruiden
een echte aanrader
Nieuwe favoriet bij ons thuis.