Rundervinken van natuurvlees
De rundervink is een van de meest gegeten vleesproducten in Nederland. En dat is niet zo gek, want dit heerlijke rolletje rundergehakt krijgt een extraatje omdat het omwikkeld is met een mager lapje rundvlees. De rundervink past goed bij Nederlandse gerechten met aardappelen en groenten, maar ook in salades of bonenschotels is de rundervink een smaakvol maatje.
Rundervinken zijn niet de enige favoriet in Nederland. Wij maken ook vinken van verantwoord varkensvlees. Beter bekend als: Slavinken.
De herkomst van ons vlees
Onze rundervinken bevatten geen E-nummers en geen kleurzout. Ze zijn gemaakt van het rundvlees van onze grasgevoerde runderen. Wij hebben kuddes van Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. De kuddes hebben een vrij bestaan en grazen in natuurgebieden. Gewoon op Nederlandse bodem.
De dieren grazen zelf hun kruidenrijke dieet bijeen en worden niet bijgemest. Dit zorgt ervoor dat ons vlees magerder is dan runderen die wel bijgemest zijn. De zelfredzame rassen staan in weer en wind buiten in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier. Maar ook, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Lees verder over de herkomst van ons vlees.
Rundervinken bakken
Een rundervink klaarmaken is erg gemakkelijk. U kunt hem zo bakken in de pan met wat boter of olie. Door dit plusminus 10 minuten te doen op een laag vuurtje, wordt het gehakt aan de binnenkant ook gaar. Serveer rundervinken bijvoorbeeld met aardappelen en groenten en geef er eventueel een twist aan met een eigengemaakte paprikasaus, kerrie-gembersaus of juist een apart; een kersensaus. Rundervinken zijn ook heerlijk in salades of bonenschotels.
Diepgevroren geleverd
Om de kwaliteit en structuur van het vlees te behouden, wordt ons vlees direct na het vacuüm verpakken ingevroren. Met een speciale foodservice worden onze vleesproducten diepgevroren bij de klant geleverd. Naar wens kunt u het vlees direct weer in de vriezer plaatsen.
Voor gebruik adviseren wij de rundervinken te ontdooien in de koelkast. Als u ze er bijvoorbeeld een avond van tevoren uit de vriezer haalt, kunnen ze in de koelkast rustig tot een tussentemperatuur komen voordat u ze gaat bakken. In de koelkast kunt u ze tot 4 dagen bewaren.
Waren heerlijk
1 van men favorieten . Ik heb het van dichtbij mogen meemaken met hoeveel liefde en toewijding dit bedrijf omgaat met mens en dier !! Echte toppers en kan iedereen dit aanraden
Een “eerlijke” lekkere vink!
ze zouden iets kleiner mogen, maar ze zijn heerlijk!
Lekker gekruid en zacht van binnen met een smaakvol jasje.