Runderwang; wat is dat?
Zoals de naam al aangeeft, is runderwang ook werkelijk afkomstig van de wang van het rund, aan de weerszijden van de kop. Runderen gebruiken hun wangen bij het kauwen, en ze kauwen heel wat af. Dit maakt wang echt werkvlees en valt het onder de minder courante delen van het rund.
Minder courant betekent niet automatisch minder lekker. Integendeel juist! Er zit veel smaak aan wangen, maar het is wat taaier. Stoven is dan een perfecte oplossing om er een zacht en mals stuk vlees van te maken. Daarover straks meer.
Vlees van grasgevoerd natuurvlees
Runderwang bij Zorg & Natuur is afkomstig van de Aberdeen Angus, Hooglander en Limousin runderen. Allemaal runderen die volledig grasgevoerd zijn door zelf hun kostje bijeen te grazen in diverse Nederlandse natuurgebieden. De kuddes bestaan uit verschillende samenstellingen tussen zoogkoeien, kalveren en stieren, net als in het wild.
Over de pure smaak van ons natuurvlees valt niet te twisten. Onze runderen krijgen geen antibiotica en worden niet bijgemest. Ons vlees heeft een unieke smaak en is magerder dan dat van soortgenoten die wel zijn bijgemest. Bovendien voegen wij geen e-nummers of andere onnatuurlijke stofjes toe aan het vlees. Zo hoort het ook wat ons betreft. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees. Benieuwd naar meer nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Van Kop tot Staart koken
Wij vinden het erg belangrijk om met alle delen van een geslacht dier zorgvuldig om te gaan. Het concept ‘van Kop tot Staart eten’ proberen wij al langere tijd populairder te maken. Om bij de kop te beginnen: de wang van het rund is een prachtig stuk vlees. Het wordt boterzacht en krijgt een volle vleessmaak als het rustig gestoofd wordt.
Runderwang is dus ideaal te verwerken in een klassieke runderstoofpot of andere gerechten. Bijvoorbeeld in ons recept gestoofde runderwangen met venkel en tomaat. Zelfs voor een vulling van ravioli is het gestoofde vlees heel geschikt. Bekijk meer producten uit ons van Kop tot Staart assortiment.
Runderwang kopen
Runderwang en ander rundvlees kunt u eenvoudig online kopen via de webshop. Door het kiezen van de gewenste bezorgdag, bepaald u zelf wanneer uw bestelling geleverd wordt.
Wij laten het vlees na de slacht ten minste drie weken rijpen waardoor het rundvlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het direct in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat vlees taai wordt. Wilt u het vlees gaan bereiden? Houdt u dan rekening met wat ontdooi tijd. Leg het vlees bijvoorbeeld een avond van tevoren in de koelkast. De volgende dag is het klaar om te bereiden in die heerlijke stoofschotel!
Opzich snelle levering, hij was 1 dag later dan gepland maar wat wil je ook, zo rond de kerst. Het vlees was echt heeeerlijk! Heb het 2 dagen laten marineren en daarna heel langzaam laten stoven. Toen we het eenmaal gingen eten hoefde je je mes haast niet te gebruiken zo mals als het was.
Heerlijk, wel het beste bereiden in een slowcooker of hoge drukpand
boterzacht en smakelijk
Fantastisch, heerlijk mals wanneer gestoofd.