Runderworstjes
Sappige verse runderworstjes met een Franse twist, dankzij gefruite uitjes en een natuurlijk kruidenmengsel met mosterdzaad.
De combinatie van mosterd en ui geeft de runderworstjes een lichtzoet pittig aroma. Erg lekker! Bovendien kun je er alle kanten mee op, want ze zijn heel eenvoudig te braden of te grillen. Lekker Hollands met een stampotje of op z’n Frans, met du pain et du vin.
Vlees van grasgevoerde runderen
Wij hebben kuddes van Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Allemaal zijn ze volledig grasgevoerd. Zij groeien op in sociale kuddes en grazen in Nederlandse natuurgebieden. Hier worden ze niet bijgemest en komen niet in aanraking met antibiotica.
Het vlees van onze dieren is hierdoor qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, juist dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees.
Ook na slachting houden we het vlees puur. Geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
De lekkerste runderworstjes verdienen de beste bereiding
Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is: WELLEN. Leg de verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
- Laat de worst goed uitlekken nadat u hem uit het water heeft gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
- Op de barbecue grillt u de worst rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan: Verwarm boter met wat olie en braad de worst rondom bruin. Vervolgens doet u een scheutje water erbij en laat u de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Joppe Drost (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
1van onze favorieten
Willem Klaassen (geverifieerde eigenaar) –
Lekker spul.
Ineke (geverifieerde eigenaar) –
Lekker
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Prima vlees