Rundvleespastrami
Rundvleespastrami is een vleeswaar met veel smaak en een lange historie. Van oorsprong Roemeens Joodse immigranten hebben het tweede helft negentiende eeuw in Amerika geïntroduceerd en sindsdien is de pastrami sandwich daar een echte publiekslieveling. Runderpastrami wordt gemaakt van gepekeld rundvlees, dat vervolgens wordt gerookt en daarna gekruid met o.a. peper, koriander, paprikapoeder en gember. De bewerking van pekelen en roken was destijds voornamelijk een conserveringstechniek, de mooie smaak die het gaf was pure winst.
Wanneer eten we Rundvleespastrami?
Rundvleespastrami is verrukkelijk op brood, bijvoorbeeld met een lik mosterd, of een paar druppels mierikswortelsaus. Een paar uitjes of plakjes augurk maken het feest compleet.
Vlees van grasgevoerde runderen
Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Uw online slager
De Rundvleespastrami wordt thuisbezorgd met het speciale diepvriestransport van Vers & Fijn. Zo brengen we al onze producten diepgevroren tot aan uw voordeur.
20 beoordelingen voor Rundvleespastrami