06 152 298 78    contact@zorgnatuur.nl

Productcode 113 Categorieën , Productsoort ,

Traditionele Saucijzen

4,40

200 gr. Prijs per kilo 22,00
(64 klantbeoordelingen)

Saucijzen, sappige runderworst van natuurvlees met goede vet/vleesverhouding.

Vers en op ambachtelijke wijze gedraaid. Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Saucijzen op ambachtelijke wijze gedraaid

Traditionele saucijzen van grasgevoerd rundvlees. Verfijnd op smaak gebracht met een gebalanceerd kruidenmengsel. Een hartverwarmend worstje dat zich prima thuis voelt bij bijvoorbeeld een groentestoof gerecht of een aardappel gratin.

We maken de saucijzen van verschillende delen van het vlees van onze volledig grasgevoerde Aberdeen Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen. We zorgen hierbij voor een goede vet/vleesverhouding om het sappig te houden. Het vlees is middelfijn gemalen en wordt op ambachtelijke wijze gedraaid.

Runderworst met gember en koriander. Op ambachtelijke wijze gedraaide verse runderworst.

De lekkerste saucijzen bereiden

Met deze slimme tips voorkomt u dat de saucijzen openbarsten of dat de vulling eruit kruipt tijdens het bereiden.

  • Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is: WELLEN. Leg de runderworst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
  • Laat de worst goed uitlekken nadat u hem uit het water heeft gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grill u de worst rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u hem rondom bruin. Doe vervolgens een scheutje water erbij en laat de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

100% grasgevoerd natuurvlees van Limousin runderen

Waar komt het rundvlees vandaan?

Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Gewicht 0,200 kg
Ingrediënten 99% grasgevoerd rundvlees, varkensdarm, zout, peper, gember, foelie.
Voedingswaarde
Rundersaucijs rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

64 beoordelingen voor Traditionele Saucijzen

  1. jeannette (geverifieerde eigenaar)

    Goed gekruide saucijzen

  2. Gerard Visker (geverifieerde eigenaar)

    goed product. aanbeveling!

  3. Lia Koning (geverifieerde eigenaar)

    Lekker gekruid

  4. Ivonne B. (geverifieerde eigenaar)

    erg lekker, maar mogen iets kleiner

  5. Tanja de Vries (geverifieerde eigenaar)

    Erg lekker.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top