Hamlappen van scharrelvarken
Hamlap, de naam zegt het al, wordt verkregen uit de ham van het varken; het dikke deel van de achterbout. Het is mals en sappig vlees dat zich mag verheugen in een grote populariteit. Dit dankt hij zeker aan zijn lekkere smaak, maar minstens zo belangrijk is de veelzijdigheid van dit stukje vlees. Dankzij de mooie structuur kun je er echt alle kanten mee op. Traditioneel wordt de hamlap gewoon in de pan gebakken (niet te lang want dan wordt hij droog!). Maar ze zijn ook perfect in blokjes te snijden voor bijvoorbeeld bami- of nasi gerechten. Ook een lekker wokje completeer je met in reepjes gesneden hamlap en wanneer je ze een nachtje marineert in een ketjap-marinade dan heb je de fijnste saté voor op de barbecue!
Waar komt het Varkensvlees vandaan?
Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En dat er een binnenhok is met vers stro. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze biologische scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen. Wilt u meer weten over het scharrelvarkensvlees, klik hier.
Wies B. (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk in de nasi
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
klasse
S Peters (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.
Wies (geverifieerde eigenaar) –
Lekker in de zelf maak nasi
J Oedzes (geverifieerde eigenaar) –
Nog niet gegeten
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijke schotels mee gemaakt
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Pakket keurig op afgesproken tijd geleverd. Lekker vlees, duidelijk steviger dan het vlees van de supermarkt. Voor ons zouden ingevroren porties net wat kleiner mogen zijn.
Gaby Claus (geverifieerde eigenaar) –
ook al lekker
D. M. (geverifieerde eigenaar) –
Mijn vrouw heeft deze gegeten – erg mals en smaakvol zei ze, en een stuk beter voor haar geweten.
Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk!
bep van riemsdijk (geverifieerde eigenaar) –
Prima vlees