Saucijzen van Scharrelvarken
Smakelijke verse worst of braadworstjes van niet te grof gemalen varkensvlees, mild gekruid met biologische kruiden. Lekker in de pan, maar ook heel geschikt voor op de barbecue.
De lekkerste saucijzen verdienen de beste (voor)bereiding
Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is WELLEN.
Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen. - Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Het scharrelvlees komt van een vijfsterren varkensboer die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens zomer en winter buiten in de grond staan te wroeten, lekker in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En dat er een binnenhok is met vers stro. De zeugen maken zelf nesten in het stro en wanneer de biggen worden geboren dan groeien ze op bij de moeder. Zoals het hoort. Deze biologische scharrelvarkens krijgen genoeg vermaak en hoeven zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen. Wilt u meer weten over het scharrelvarkensvlees, klik hier.
sascha van der starp (geverifieerde eigenaar) –
ik eet liever geen varkensvlees maar als ik het een keertje eet dan goede kwaliteit,ze smaker erg goed
jw h. (geverifieerde eigenaar) –
Uitprimastekend
Anoniem (geverifieerde eigenaar) –
Prima
Hans E. (geverifieerde eigenaar) –
Smaakt prima.
Wies (geverifieerde eigenaar) –
Fijne worstjes
J Oedzes (geverifieerde eigenaar) –
Goed
Gabi (geverifieerde eigenaar) –
Lekker
Gerrit V. (geverifieerde eigenaar) –
Smakelijk, niet te vet en niet te zout.
Hans E. (geverifieerde eigenaar) –
Op herhaling.
Diederik Septer (geverifieerde eigenaar) –
Lekker, prima gekruid
Marianne (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk!
Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar) –
Lekker!!!
Jeanette T. (geverifieerde eigenaar) –
heerlijk
bep (geverifieerde eigenaar) –
Goed van smaak
Gea K. (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk
TJ Goudriaan (geverifieerde eigenaar) –
goed
Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar) –
De tip ze van te voren laten wellen werkt heel goed, lekkere saucijzen .