Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Productcode 1218 Categorieën ,

Speklappen, 2 stuks, 250 gram

(37 klantbeoordelingen)

4,98

Speklappen, 2 stuks

Speklappen worden uit de varkensbuik gesneden en zijn mooi doorregen met vet, wat het vlees extra veel smaak geeft. Er zijn veel verschillende manieren om een speklapje te bereiden. Je kunt bijna niet fout met dit veelzijdige stukje vlees.

Hoe bak je speklappen in hun eigen vet?

  • Bestrooi de speklapjes met kruiden, peper en zout.
  • Doe ze samen met een scheut water (geen boter toevoegen) in een anti aanbak pan.
  • Laat de speklapjes garen (ze worden eerst grijs en niet bruin) tot het water verdampt is.
  • Langzaam komt dan het spekvet vrij, waarna de lapjes prachtig bruin worden in hun eigen vet. Smullen!

Gewicht: Per 2 stuks, 250 gram.

Kiloprijs: € 18,44

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen, geen minimum

Speklappen van scharrelvarken

speklappen van biologisch scharrelvarken, zorgnatuur.nlSpeklappen worden uit de varkensbuik gesneden en zijn mooi doorregen met vet, wat het vlees extra veel smaak geeft. Er zijn veel verschillende manieren om een speklapje te bereiden. U kunt bijna niet fout met dit veelzijdige stukje vlees.

Bereidingstip: Speklapjes bakken in hun eigen vet

Probeer echter ook eens de volgende baktechniek: Bestrooi de speklapjes met kruiden, peper en zout. Doe ze vervolgens samen met een scheut water (geen boter toevoegen) in een anti aanbak pan. Laat de speklapjes garen (ze worden eerst grijs en niet bruin) tot het water verdampt is. Langzaam komt dan het spekvet vrij, waarna de lapjes prachtig bruin worden in hun eigen vet. Smullen!

Waar komt het Varkensvlees vandaan?

Op veler verzoek hebben wij ook varkensvlees in ons assortiment. Het komt van een vijfsterren boer die biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. De smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

TIP speklappen ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

het vlees ontdooien in de magnetron

  • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
  • Leg het vlees vervolgens op een bord
  • Gebruik de ontdooistand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
  • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.

Het Veluws landvarken

scharrelvarkenIn tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Biologische werkwijze

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Buiten spelen

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Natuurlijke weerstand

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees
Voedingswaarde
Speklap varken rauw per 100 gr
Energie 1325/320 kJ/kcal
Vetten 28,2 gram
waarvan verzadigde vetzuren 10,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 16,5 gram
Zout 0,064 gram

37 beoordelingen voor Speklappen, 2 stuks, 250 gram

4,9
Gebaseerd op 37 beoordelingen
  1. sascha van der starp (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    als spekreepjes door de pasta,een aanrader

  2. A.L. W. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker

  3. rusch598 (geverifieerde eigenaar)

    Maar van mij mogen ze wel wat dikker gesneden zijn, master wel lekker hoor

  4. Evita Mooldijk (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed vlees

  5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Smullen

  6. Jeanet (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijke speklapjes!

  7. S Peters (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk, zoveel meer smaak. Zelfs het biovlees uit de supermarkt is hier niet mee te vergelijken. Voor mij alleen nog maar echt bio vlees.

  8. J Oedzes (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed

  9. Wessel van der Donk (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  10. Gabi (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Prima.

  11. Erik (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk van smaak

  12. Laurent de Haas (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Geweldig lekker!

  13. M. Borghaerts (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Super mals

  14. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Gewoon lekker

  15. Wessel v. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed.

  16. C. Choufoer – v.d.Ven (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    goed

  17. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk bij de zuurkool en rookworst

  18. Ineke O. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Lekker

  19. bep (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Prima

  20. Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    mooi vlees, lekkere smaak!

  21. SK W. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heel lekker vlees zonder gekke bijsmaak

  22. W. Kuijt-Veldhoven (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mijn man is er verzot op! Lekker knapperig bakken en alleen een beetje peper en zout

  23. TJ Goudriaan (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Alles naar tevredenheid, goed verzorgd en netjes op tijd.

  24. Joke Moot (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  25. Ammy (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Je proeft het verschil

  26. Esther van den Berg (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Blijft goed mals, heerlijk bij de stampot

  27. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    .

  28. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk

  29. janet (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    good quality

  30. Daniella Bruinsma (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

  31. Gaby Claus (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk bij de zuurkool van mij mag er de zwoerd aan blijven zitten

  32. Rob Boots (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Voorgestelde bereidingswijze (met een scheutje water, krokant bakken in eigen vet) is echt een aanrader.

  33. Ammy Witteveen (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    heerlijk

  34. Michael kuehner (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heel goed

  35. Ger van Houten (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Heerlijk stukje vlees ,vol van smaak.

  36. Eduard (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Mooie speklappen, stinken niet tijdens bereiden (wat wel zo is bij supermarkt kwaliteit: Je ruikt dan de stal lijkt het wel) en smaak is top

  37. Carla (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    fijn gevoel dat de lekkere speklapjes scharrelvlees is

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top