Deel

Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Productcode 1230 Categorieën ,

Varkensbotten, 1 kilo

8,95

1kg. Prijs per kilo 8,95

Varkensbotten met veel natuurlijk beenmerg.

Deze mergpijpen zijn niet alleen lekker voor de soep maar ook heerlijk om te bakken of te roosteren in de oven. Het beenmerg bevat veel natuurlijke vetten en past goed binnen het Keto dieet.

Bereidingstip: Gebruik alleen een beetje zout en rooster ze in de oven tot het beenmerg net niet boven het bot uit borrelt. Je kan ze ook 3 – 5 minuten pocheren op een laag vuur in een pan met zacht kokend water. Of stop er extra veel in de zelfgemaakte bouillon en pik er een paar tussenuit voordat ze opgelost zijn.

Gewicht: 1 kilo

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Varkensbotten / mergpijpen bevatten veel natuurlijk beenmerg.

Het leegslurpen of leeglepelen van deze mergpijpen is een oud gebruik omdat ze zoveel goede vetten bevatten en zeer voedzaam zijn.

Vroeger was er geen bio-industrie, vlees was duur en beperkt voorradig. Het is dan ook niet zo vreemd dat onze voorouders het complete dier van kop tot staart op aten. Voedzaam vlees was veel te waardevol om niet te gebruiken. Voor alle organen en andere ‘incourante’ delen waren destijds ook volop smakelijke recepten en gerechten in omloop. Inmiddels zijn we als gevolg van welvaart en overvloed veel van deze producten en gerechten vergeten. Toch is er sprake van een voorzichtige opleving van ‘het vergeten vlees’. Een aantal redenen daarvoor zijn makkelijk aan te voeren:

 • Allereerst de in aanhang groeiende filosofie van de geestelijk vader van het ‘kop tot staart koken’ (nose to tail eating). De bekende chef Fergus Henderson van restaurant St. John in Londen. Hij stelt dat wanneer je een dier doodmaakt om op te eten, het niet meer dan normaal is om daar vervolgens eerbiedig mee om te gaan. En dat doe je door zoveel mogelijk van dat dier te gebruiken.
 • Een andere positieve bijkomstigheid van het ‘van kop tot staart koken’ is dat koken en eten weer een avontuur wordt! Wat is er nou leuker dan jezelf uit te dagen om zo min mogelijk weg te gooien? Je ziet dat zowel de professionele chef als de thuiskok tegenwoordig volop experimenteert en daarbij iedere kruimel aan creativiteit aanwendt om tot mooie smaakverrassingen te komen.
 • En die smaakbeleving op zichzelf is ook weer een belangrijke reden. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. Nieuwe smaken en texturen prikkelen je zintuigen. Eenvoudige, eerlijke zaken die verrukkelijk zijn en zelfs opwindend. Soms een beetje eng en bovenal compleet anders dan al het voedsel dat je kent.
 • Geloof het of niet, maar ook onze gezondheid is gebaat bij het ‘van kop tot staart eten’. Of je nu bouillon trekt van de botten (bottenbouillon zit o.a. boordevol vitaminen en goede vetzuren)

Zorg & Natuur is een groot voorstander van het ‘van kop tot staart’ koken en bied deze mergpijpen met trots aan in onze webshop. Wist u dat wij ook lamsbotten  runderbotten en schenkel in ons assortiment hebben?

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees/botten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Varkensbotten, 1 kilo” te beoordelen

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top