Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Actie!

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Varkenshersenen, fluweelzacht van smaak en vol voedingsstoffen

(1 klantbeoordeling)

4,95 4,20 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Varkenshersenen staan in Nederland zelden op het menu, maar in België zijn de chefs er volop mee aan het experimenteren geslagen. De ‘van kop tot staart’ filosofie speelt daarbij natuurlijk een rol, maar inmiddels hebben ze ontdekt dat dit onbeminde orgaanvlees ook echt heel lekker is. Varkenshersenen hebben namelijk een fluweelzachte smaak en structuur. Mocht dit je nog niet over de streep trekken, bedenk dan dat ze ook nog eens hartstikke gezond zijn. Varkenshersenen vormen namelijk een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals Vitamine B-12, omega 3 vetzuren, eiwitten en mineralen!

Bakje van 150 gram

Kiloprijs: € 33,00

SKU 1292 Categorieën ,

Varkenshersenen van het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Veluws Landvarken is voortaan rechtstreeks te bestellen via de webshop van Zorg & Natuur. Wij nemen het gewoon in dezelfde bestelling mee en bezorgen het tegelijk met onze eigen producten bij u thuis.

Gewicht0.150 kg
Ingrediënten100% varkensvlees

1 beoordeling voor Varkenshersenen, fluweelzacht van smaak en vol voedingsstoffen

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews plugin
  1. Nico (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Eindelijk een adres gevonden waar varkenshersenen te koop zijn.

Een beoordeling toevoegen

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top